De tijgervrouw van Galina

Een ontsnapte tijger, de slagersvrouw en een onvergankelijke man zijn de bijzondere elementen van dit prijswinnende boek.

Samenvatting

Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis om er kinderen te vaccineren. Onderweg krijgt ze het bericht dat haar geliefde grootvader is overleden, in een veldhospitaal ver weg en onder onduidelijke omstandigheden. Hij was arts, net als Natalia, en ze herinnert zich hoe hij haar vroeger altijd betoverde met zijn verhalen, doorspekt met lokale mythes en legenden, zoals die van de zwervende “doodloze” man. Haar grootvader was een zeer rationeel mens, maar toch raakt ze ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar deze vagebond, die claimde onsterfelijk te zijn. Terwijl Natalia worstelt met die gedachte, stuit ze op een aanwijzing in haar favoriete roman, The Jungle Book van Kipling, die haar leidt naar het ongelooflijke verhaal van de tijgervrouw van Galina.

Obreht maakt royaal gebruik van de rijke folklore van de Balkan en weeft een veelkleurig tapijt dat het recente verleden van haar geboorteland weergeeft. De tijgervrouw van Galina is een mysterie, een diepgaand emotioneel familieverhaal, en een prachtige illustratie van de complexe geschiedenis van de Balkan.

‘Een zelfverzekerd debuut, waarin Obreht thema's uit oude volksverhalen mengt met recente geschiedenis. (…) Een veilige roman, met gladgeschuurde, afgeronde hoeken, waarover je genietend je handen kunt laten glijden.’ – NRC Handelsblad

' De tijgervrouw van Galina is sowieso al een spectaculair geslaagde roman, maar dat Obreht bovendien pas 26 is, maakt het zonder meer ongelooflijk!' - Marie Claire

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

    • Winnaar van de Orange Prize for Fiction

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056725631
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Téa Obreht
Vertaler: Anke ten Doeschate
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 360
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 22-10-2019

Specificaties

ISBN: 9789044961287
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Téa Obreht
Vertaler: Anke ten Doeschate
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 360
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 25-09-2011

Specificaties

ISBN: 9789046173206
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Téa Obreht
Vertaler: Anke ten Doeschate
Voorlezer: Eva Damen
Prijs: 9,99
Duur: 11 uur en 22 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 12-01-2020

Gerelateerde artikelen

Over Terra di Sicilia van Mario Giordano

Ben jij benieuwd naar Terra di Sicilia van Mario Giordano? Melanie van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij Terra di Sicilia nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer