BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Wie wil geen schoonheid cultiveren, voor de natuur zorgen en mindful leven in deze gekke tijden? Summer Rayne Oakes wijst ons de weg.

Summer Rayne Oakes heeft meer dan 1.000 kamerplanten van meer dan 500 soorten in haar appartement in Brooklyn. Ze is milieuwetenschapper, ondernemer en (volgens een New York Times-profiel) het icoon voor welopgevoede millennials die de natuur naar binnen willen brengen. Ze installeerde zelfs een sub-irrigatiesysteem en nuttige watersnufjes, zoals een uitbreidbare slang van 45 meter die wordt aangesloten op leidingen onder haar aanrecht, zodat ze maar ongeveer een halfuur per dag aan haar planten hoeft te spenderen – een activiteit die zij omschrijft als een ‘bewegende meditatie’.

Summer Rayne Oakes heeft meer dan 1.000 kamerplanten van meer dan 500 soorten in haar appartement in Brooklyn. Ze is milieuwetenschapper, ondernemer en (volgens een New York Times-profiel) het icoon voor een generatie die de natuur naar binnen wil brengen. Haar YouTube-kanaal heeft meer dan 100.000 abonnees. Ze spendeert ongeveer een halfuur per dag aan haar planten, een activiteit die zij omschrijft als een ‘bewegende meditatie’.

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
BESTELLEN

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

BESTELLEN

Op naar een groenere, betere wereld!

Voor planten zorgen is goed voor je.

Dit boek is een eerbetoon aan de kracht die planten hebben om ons leven te veranderen.

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit Hoe je een plant van je laat houden

Al jarenlang wilde ik een boek over planten schrijven. Ik bracht een groot deel van mijn jeugd in de buitenlucht door. In het voorjaar en de zomer rende ik door het timoteegras (Phleum pratense), dat wij trouwens kietel-jekont-gras noemden, en aan het eind van de dag zaten mijn bruine benen vaak onder de schuimvlokken van spuugbeestjes en de rode striemen van het silicium uit de stengels van het rietzwenkgras (Festuca arundinacea) en Engels raaigras (Lolium perenne).
In de koelere herfstmaanden genoot ik met volle teugen van de scharlakenrode, diepbruine en met goud doorschoten bladeren die het landschap omtoverden. In de winter groef ik met mijn wanten albasten sneeuwbrokken op en zag tot mijn verbijstering dan soms smaragdgroene mossen die zich in een soort knusse iglo’s op de bodem hadden genesteld.

Het is lastig in woorden te vatten hoe vol leven ik me voel te midden van de fijnmazige details en raadselachtige wonderen van de natuur. Ik heb een groot deel van mijn werkend leven besteed aan het herstellen van de band tussen mens en natuur. Op een zeker moment belandde ik daardoor in New York, waar ik mijn insectennet en wandelschoenen aan de wilgen hing en het leven dat ik tot dan toe gewend was min of meer moest opgeven. Ik was daartoe bereid omdat ik wilde kijken of ik kon helpen Stadsbewoners weer in contact te brengen met hun natuurlijke omgeving via alledaagse consumptieproducten als voeding, kleding en cosmetica, en via allerlei doodgewone handelingen als het bereiden en eten van lokaal geproduceerd voedsel (waarover later meer). Omdat ik niet meer gewoon de achterdeur uit kon lopen en dan meteen in de natuur was ondergedompeld, moest ik een manier vinden om de natuur naar mij toe te halen. Ik moest leren hoe ik van mijn woning, mijn sociaal netwerk en mijn directe stadsomgeving een groen plekje kon maken. Dat hield in dat ik in een totaal andere context een totaal andere verbintenis met planten moest zien op te bouwen.

E-BOOK

Gebonden | 224 p. | ISBN: 9789400511743  | € 20,99

Een boek over je relatie met planten en de natuur in je omgeving en hoe die je leven op een groot aantal vlakken kan verrijken

OP NAAR EEN BETERE, GROENERE WERELD!

Dit is geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank. Het gaat over de echte redenen waarom het goed voor je is om planten naar binnen te brengen. Dit boek verbindt alle bekende voordelen van het verzorgen van planten (lagere bloeddruk, minder stress, schonere lucht) met een groter, minder voor de hand liggend voordeel. Het zorgen voor andere levende wezens voorkomt dat we vast komen te zitten in ons hoofd. In kleurrijke verhalen over het verborgen leven van onze planten laat Summer Rayne zien hoe onze groene vrienden kunnen dienen als poort tot een beter leven.

BESTELLEN

HET BOEK

E-BOOKPLANT SHOP PUB CRAWL

How to Green Your Home (Part 1): Build an Indoor Vertical Garden

Houseplant 101: Houseplant Home Makeover!

Dracaena (Sansevieria) trifasciata (Snake Plant) Houseplant Care

EEN EERBETOON AAN DE KRACHT DIE PLANTEN HEBBEN OM ONS LEVEN TE VERANDEREN

15% KORTING OP EEN PLANT

BESTELLEN

Summer Rayne heeft een internationale actie opgezet: de Plant Shop Pub Crawl. 
Meer dan 100 plantenwinkels, verspreid over 10+ landen, doen mee met deze ‘Crawl’. Wat houdt het in? Als je met een exemplaar van Hoe je een plant van je laat houden naar een deelnemende plantenwinkel gaat, ontvang je 15% korting op een plant. 

De deelnemende winkels in Nederland zijn:

Ook meedoen met jouw winkel?
Stuur een e-mail naar: verkoop@awbruna.nl om je aan te melden als deelnemende plantenwinkel.

PLANT SHOP PUB CRAWL