Schaduwstad

Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3

Een scenarioschrijfster in Hollywood wordt met de dood bedreigd…

Samenvatting

Privédetective Aloysius Archer viert samen met zijn goede vriendin Liberty Callahan oudjaarsavond in Los Angeles, waar Liberty naam probeert te maken als actrice. Die avond ontdekt Archer dat achter alle pracht en praal van Hollywood een duistere wereld schuilgaat. Scenarioschrijfster Ellie Lamb vraagt hem uit te zoeken wie haar wil vermoorden, maar wanneer hij bij haar langsgaat in Malibu, is de vrouw nergens te bekennen. Wat hij wel aantreft, is het lichaam van een vermoorde man. En in de uren daarna wordt Archer buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. Kortom: het jaar 1953 had niet beter kunnen beginnen…

Goed om te weten

  • Het derde deel in de Aloysius Archer-reeks

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517592
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 15,00
Aantal pagina's: 416
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 15-10-2024

Specificaties

ISBN: 9789400512825
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): David Baldacci
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 10-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789044979664
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): David Baldacci
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 10-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789046173992
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): David Baldacci
Voorlezer: Kevin Hassing
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 55 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 18-08-2022
Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3
Schaduwstad Deel 3
Paperback:
15,00
Paperback:
24,99
E-book:
12,99

Leesfragment

1

Het was oudejaarsavond 1952.
Aloysius Archer was dertig jaar, ooit een onderscheiden militair, daarna een eenvoudige gevangene en nu al enkele jaren een privédetective met heftige ervaringen aan de schaduwzijde van het leven.
Hij reed in een bloedrode cabriolet, een Delahaye Model 1939, met de rode kap naar beneden omdat hij dat prettig vond. Hij had de auto nog geen drie jaar geleden gekocht met geld dat hij in Reno met stom geluk met gokken had gewonnen. Dat had Archer ook bijna zijn leven gekost. Hij hield nog altijd van de auto. Iedere man zou ervan houden. Net als iedere vrouw die van een man met een mooie auto hield.
Nu reed Archer over de heuvelachtige achtbaan van Los Angeles. De stad zag er op z’n mooist uit voor de jaarwisseling. Dat betekende dat de bedelaars in Skid Row waren weggestuurd door jonge agentjes die deden wat hun was opgedragen, de hoertjes te horen hadden gekregen dat ze in de belangrijkste straten niet mochten tippelen, bijna iedereen het deksel van de afvalcontainers had afgesloten en zijn tanden had gepoetst.
De stad had ongeveer vier miljoen lampenslingers laten aanrukken, evenveel ballonnen en genoeg confetti om de Stille Oceaan mee te kunnen dempen. En iedere acteur en actrice onder contract bij een studio, en zelfs een paar die dat niet waren, lieten op alle goede, en foute, plekken hun tandpastaglimlach zien. De
stad had natuurlijk ook een schaduwkant, maar de City of Angels had alle mogelijkheden en redenen om opvallender en opwindender te zijn dan welke andere stad ter wereld ook.
Het kon een heerlijke plek zijn om te wonen. Als je geld had, beroemd was, of allebei, maar Archer had dat niet en was dat niet. Hij had de afgelopen jaren aan een paar moeilijke zaken gewerkt en daarbij de stad en de bewoners misschien wel beter leren kennen dan hem lief was.
Deze stad pakte elke droom die je ooit had gehad van je af en stopte die vervolgens vrolijk in de grootste gehaktmolen die er bestond. Zodra de beroemdheden niet langer beroemd waren, was de gehaktmolenbehandeling zelfs nog erger, omdat die mensen hadden ervaren hoe het leven was als er veel over je werd geschreven en een heleboel mensen naar de bioscoop gingen om je acteerprestaties te bewonderen. Zodra dat feestje afgelopen was, hadden ze het gevoel dat iemand hen van het hoogste puntje van het Empire State Building had laten vallen en ze in een golfplaten hutje in Alabama waren beland.

Gerelateerde artikelen

Leestips voor de Thriller Weken

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer