Obscuritas Deel 1
Obscuritas Deel 1
Obscuritas Deel 1

Eerste deel in een gloednieuwe en spannende misdaadserie over een opmerkelijk duo van bestsellerauteur David Lagercrantz.

Samenvatting

Zomer 2003. In Hässelby, net buiten Stockholm, wordt het lichaam van een scheidsrechter gevonden. Giuseppe Costa, de vader van een van de spelers en een heethoofd, wordt voor de moord gearresteerd. Costa beweert echter dat hij onschuldig is en de hoofdinspecteur van de politie besluit om de hulp in te roepen van professor Hans Rekke, een befaamde expert in ondervragingstechnieken. Maar Rekke gedraagt zich vreemd en verwerpt zelfs het al gedane onderzoek. Costa wordt vrijgelaten en de politie blijft met lege handen achter. Alleen Micaela Vargas, een jonge agente, weigert om het hierbij te laten. Onder dramatische omstandigheden ontmoeten ze elkaar en ze besluiten, hoe verschillend ze ook zijn, de zaak samen op te lossen. Wat was de scheidsrechter voor man, een slachtoffer of een dader?

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056726782
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): David Lagercrantz
Vertaler: Edith Sybesma
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 392
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 23-11-2021

Specificaties

ISBN: 9789044979794
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): David Lagercrantz
Vertaler: Edith Sybesma
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 392
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 23-11-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175798
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): David Lagercrantz
Vertaler: Edith Sybesma
Voorlezer: Jurjen van Loon
Prijs: 15,99
Duur: 11 uur en 54 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 20-01-2022
Obscuritas Deel 1
Obscuritas Deel 1
Obscuritas Deel 1
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Fragment uit Obscuritas

EEN

Micaela wist nog goed wanneer ze het had gehoord. Het was halfnegen ’s avonds en ze hadden hem die dag gearresteerd. Ze zou bij haar moeder in de Trondheimsgatan langsgaan. Het was begin juni, maar er hing een kou in de lucht alsof het oktober was, en het was druk op de binnenplaats. Toen ze dichterbij kwam, draaiden verontwaardigde gezichten zich naar haar om en binnen enkele minuten had ze in grote lijnen begrepen wat er was gebeurd.
Giuseppe Costa, of Beppe, zoals zij hem noemde, had een voetbalscheidsrechter doodgeslagen. Er was een wedstrijd geweest tegen het academieteam van Brommapojkarna, waarin zijn zoon Mario speelde. Tegen het einde van de tweede helft was Beppe stomdronken het veld op gerend en gaan schreeuwen en vechten. Er waren een man of vijf, zes nodig om hem tegen het gras te gooien, en na afloop, toen iedereen dacht dat de gemoederen bedaard waren, zou hij met iets waanzinnigs in zijn blik achter de scheidsrechter aan gelopen zijn.
‘Dat is toch volslagen idioot,’ zei ze, en ze ging naar haar moeder toe, die vanaf de galerij naar de mensen beneden stond te kijken.
Haar moeder droeg haar lange zwarte haar los en ze had sloffen aan zonder sokken en een nieuwe hippietrui met bloemen.
Er stond een schrale wind en haar moeder keek bezorgd, alsof ze bang was dat Lucas of Simón iets was overkomen.
‘De qué están hablando?’ vroeg ze.
‘Ze zeggen dat Beppe een voetbalscheidsrechter heeft doodgeslagen,’ antwoordde ze. Op dat moment was haar moeder voornamelijk opgelucht dat Simón niet weer een of andere stomme of levensgevaarlijke streek had uitgehaald, maar later, tijdens het avondeten, kwam ze erop terug.
‘Dat kon je zien aankomen,’ zei ze.
Micaela stoorde zich niet aan die opmerking. Soms zeggen mensen maar wat. Toen ze er later over nadacht, ergerde ze zich er wel aan. Opeens was het net of het Beppes natuurlijke aanleg was om een scheidsrechter dood te slaan. In heel Husby gonsde het van de geruchten en de oude verhalen, die allemaal in de richting leken te wijzen van een daad van dit kaliber. Misschien ging Micaela er daarom tegen in en vertelde ze ook iets anders. Eén gebeurtenis in het bijzonder was nogal belangrijk voor haar.
Toen ze een jaar of elf, twaalf was, hoorde ze de verhalen, veel mensen hadden het over Beppe. Vechtpartijen, toestanden in café Husby, geschreeuw en ruzie in zijn appartement.

Gerelateerde artikelen

12 thrillerpersonages over wie je elk boek wilt lezen!

Een goede thriller bevat niet alleen een sterke plot en de nodige plottwists om de lezer vast te houden. De personages zijn net zo belangrijk! Wij geven meer informatie over zeven populaire thrillerpersonages.

Blog
Lees meer

Samenvattingen Millennium-serie

Op 23 mei verschijnt De schreeuw van de zeearend, het zevende deel in de Millennium-serie. Heb jij alle eerdere delen al gelezen maar wil je je geheugen weer even opfrissen? Hier vindt je de samenvattingen van de eerdere zes delen. (LET OP: dit artikel bevat spoilers voor de eerste zes delen!)

Blog
Lees meer

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer