Een daad van liefde

Een adembenemende en liefdevolle oorlogsroman over moed in de donkerste momenten

Samenvatting

Frankrijk, 1943. Nadat ze het door oorlog verwoeste Polen moesten ontvluchten, vinden Sara en haar ouders onderdak in een prachtig, maar vervallen huis in de Franse Alpen. Het lijkt de perfecte schuilplaats, ondanks de sporen van de vorige bewoners die duidelijk in alle haast moesten vertrekken. Maar er begint al snel een schaduw te vallen over Sara’s mooie zomer en haar ontluikende romance met buurjongen Allain. Wanneer de nazi’s steeds dichter naderen, moet het gezin een vreselijke keuze maken die hen voorgoed uiteen zou kunnen drijven, waarna Sara’s vlucht naar vrijheid meerdere levens op het spel zet. Zal Sara ooit weer herenigd worden met haar dierbaren? En zal ze haar weg terug naar Allain vinden?

‘Elke zin fonkelt.’ – My Weekly

‘Een verhaal als een innige omhelzing.’ – Joanne Harris

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515031
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Carol Drinkwater
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 09-08-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934052
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Carol Drinkwater
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 09-08-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176832
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Carol Drinkwater
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Voorlezer: Wynn Heliczer
Prijs: 13,99
Duur: 7 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 22-09-2022

Leesfragment

1

Alpes-Maritimes, Frankrijk
Het heden

De temperatuur daalt. Achter het raam valt de avond. Straks de duisternis, een duisternis die me zal omhullen. Ik begin te huiveren. Niet van de kou, maar van angst. Angst voor wat er komen gaat. En toch klaar. Helemaal klaar.
Er komt een lange gestalte uit een stoel die kraakt. Hij trekt de dekens steviger om me heen, zodat mijn zwakke benen worden ingepakt. ‘Rustig, Maman.’
Mijn adem raspt, zaagt aan mijn longen, brandt in mijn luchtwegen. Laat dit gauw voorbij zijn. Alsjeblieft, laat het voorbij zijn.
‘Hoe gaat het met haar?’ Ik vang de woorden van de andere kant van de kamer op.
‘Een beetje rusteloos. Ze mompelt de hele tijd in zichzelf. Ik kan er niks van maken. Een paar woorden, niks helders, behalve papa’s naam. Die herhaalt ze steeds. Ze roept, ze roept geluidloos om papa.’
‘Heeft ze iets nodig?’
‘Wat zou ze nu nog nodig kunnen hebben, in dit stadium?’
‘Een beetje water, misschien. Dep haar lippen, Albert. Hier, laat mij maar.’
Er komt een andere gestalte naast me staan, die zich over me heen buigt, omlaagbuigt, en mijn mond natmaakt met de vederlichte aanraking van een vinger. Ik proef het zout van haar huid.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de boeken van Holly Hepburn!

Wat is er zo fijn aan de boeken van Holly Hepburn? Eigenlijk zou ik beter kunnen zeggen: aan de werelden van Holly Hepburn. Want dat is wat zij doet met elk boek dat ze schrijft: ze creëert een complete wereld waarin je volledig wordt opgenomen.

Blog
Lees meer

Over Bittere koffie van Simonetta Agnello Hornby

Ben jij benieuwd naar De verborgen kleuren van het leven van Laura Imai Messina? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij deze bijzondere roman nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer