Mr. Malcolm’s list

Mr. Malcolm’s list
Mr. Malcolm’s list

Deze sprankelende Regency romance over een vrijgezelle jongeman in 19e-eeuws Londen, en de vrouw die al zijn verwachtingen lijkt te overtreffen, wordt momenteel verfilmd.

Samenvatting

‘Wil je nog meer na Bridgerton? Lees dan dit boek!’ - Readitforward

De eerbare Mr. Jeremy Malcolm is op zoek naar een vrouw, maar niet zo maar een vrouw. Als doelwit van ontelbare moeders en debutantes, wil hij iedereen vermijden die enkel op jacht is naar zijn fortuin. Wat hij zoekt is een zo goed als perfecte echtgenote, een vrouw die aan alle voorwaarden voldoet van zijn zorgvuldig samengestelde lijst. Maar na jaren zoeken lijkt hij die perfectie nooit te zullen vinden. Totdat Selina Dalton haar intrede doet.

Selina, de dochter van een bescheiden dominee en onbekend in de hogere sociale kringen, is extatisch wanneer haar vroegere schoolvriendin Julia Thistlewaite een uitnodiging stuurt om naar Londen te komen. Totdat Selina ontdekt dat het vooral te maken heeft met Julia’s plan om wraak te nemen op Mr. Malcolm. Selina werkt hier liever niet aan mee, zeker nadat ze de onweerstaanbare Mr. Malcolm eenmaal heeft ontmoet. Hij lijkt totaal niet op de arrogante schurk uit Julia’s verhalen.

Maar wanneer Mr. Malcolm ook Selina begint te beoordelen aan de hand van zijn onhaalbare eisen, besluit ze dat zij ook zo haar voorwaarden heeft. En als hij daaraan wil voldoen, moet hij eerst eens de echte man onthullen die schuilt achter… Mr. Malcolm’s lijst.

‘Een sprankelende aanvulling op alle Regency balzalen en intriges die de historische romance maken tot wat het is. Een heerlijk, verslavend boek.’— Entertainment Weekly

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400518353
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Suzanne Allain
Vertaler: Anna Livestro
Prijs: 15,00
Aantal pagina's: 224
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 31-07-2024

Specificaties

ISBN: 9789044933253
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Suzanne Allain
Vertaler: Anna Livestro
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 272
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 06-07-2021
Mr. Malcolm’s list
Mr. Malcolm’s list
Paperback:
15,00
E-book:
7,99

Fragment

1.

De hooggeboren Jeremy Malcolm, tweede zoon van de graaf van Kilbourne, was de grootste vis die je kon vangen – in het balseizoen van het jaar onzes Heren 1818. Goed, hij had dan zelf geen adellijke titel en hij was slechts een jongere zoon, maar zijn tante van moeders kant had hem het grootste deel van haar aanzienlijke fortuin en een enorm landhuis in Kent nagelaten.
En daarbij had hij als man ook behoorlijk wat in huis.
Alleen de meest ambitieuze juffrouw zou de knappe Mr Malcolm afwijzen ten gunste van de markies van Mumford, die minstens vijftig was en geen kin had, enkel en alleen omdat men haar dan ‘milady’ zou noemen.
En welke vrouw werd in vredesnaam liever gewoon ‘milady’ genoemd dan ‘vrouw van Malcolm’?
Toch begon het erop te lijken dat geen enkele vrouw dat onvoorstelbare en unieke privilege ooit zou genieten.
Want aangezien hij geenszins een kluizenaar was en de feesten in Almack’s en verscheidene andere bals en bijeenkomsten bijwoonde, was Mr Malcolm bezig een reputatie te verwerven van flierefluiter, hartenbreker, dromenverwoester.
‘Een wat?’ vroeg Malcolm aan zijn vriend Lord Cassidy, toen die hem de laatste roddels over hem overbriefde.
‘Een dro-men-ver-woes-ter,’ verklaarde Cassie langzaam en nadrukkelijk.
‘Wat een onzin,’ antwoordde Malcolm, en hij draaide zich om en keek de balzaal rond, waarbij zijn blik op een mooie debutante viel.
‘Misschien kloppen de roddels wel. Je hebt mijn nichtje Julia ook vrij veel van een bepaald soort aandacht geschonken, en je bent nu al ruim een week niet meer bij haar langs geweest.’
Malcolm keerde zich weer om en keek zijn vriend verbaasd aan. ‘Ik heb je nicht begeleid naar de opera. Eén keertje maar. Ik heb haar geenszins “een bepaald soort aandacht” geschonken.’
‘Wat er in werkelijkheid is gebeurd, doet er niet toe. Het gaat erom wat mensen zeggen. En wat denk je dat het over Julia zei toen je niet meer langskwam? Ze heeft twee hele dagen opgesloten gezeten in haar slaapkamer omdat ze niemand onder ogen wilde komen.’
‘Als dat typerend is voor het gedrag van Miss Thistlewaite, moet ze niet klagen als mensen over haar roddelen.’
Cassie gaf geen antwoord en liet zijn verdere stilzwijgen over het onderwerp voor zich spreken. Hij zette een gekwetst gezicht op en hoewel Malcolm zijn vriend vurig verdedigde als werd gezegd dat Lord Cassidy sterk op een hond leek, kon Malcolm niet ontkennen dat de gelijkenis inderdaad bijzonder sterk was als Cassie zat te mokken.
‘Het spijt me, Cassie, dat je nichtje het doelwit van roddels is geworden.’ De grote bruine ogen bleven hem verwijtend aanstaren. ‘Het was niet mijn bedoeling haar van streek te maken, maar ik ga ook geen vrouw ten huwelijk vragen alleen maar omdat ik haar heb meegenomen naar de opera.’
‘Je hoort toch ook niemand beweren dat dat moet?’ zei Cassie.
‘Misschien niet, maar het is wel wat ze willen. Wat zijn dat dan voor dromen die ik zou hebben verwoest? Dromen om de “vangst van het seizoen” te huwen, enkel en alleen vanwege mijn fortuin en bezittingen. En ik kan alleen voldoen aan de talloze verwachtingen die ik kennelijk heb gewekt door polygamist te worden. Als ik zelfs maar met een jongedame praat, ziet ze zichzelf al helemaal naar het altaar schrijden.

Gerelateerde artikelen

5 x trilogieën van historische romans

Ontsnap jij tijdens het lezen ook het liefst naar vervlogen tijden en spannende of zelfs baanbrekende gebeurtenissen uit de geschiedenis? Dan zijn deze historische romans zeker een aanrader.

Blog
Lees meer

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer