Het metaverse

en de revolutie die het gaat veroorzaken
Het metaverse
Het metaverse
Het metaverse

Een heldere en diepgaande analyse van het metaverse, de technologieën die het mogelijk maken en de impact die het gaat hebben op ons dagelijks leven en de economie.

Samenvatting

‘Dit boek helpt feiten van fictie te onderscheiden, hype van realiteit, en zou het fundament moeten zijn voor iedereen die de mogelijkheden van het metaverse wil begrijpen.’ – Reed Hastings, mede-oprichter en mede-ceo van Netflix

De term ‘metaverse’ is ineens overal: van de voorpagina’s van landelijke kranten tot de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het metaverse precies? Matthew Ball beschrijft het metaverse als een onderling verbonden netwerk van virtuele 3D-werelden dat uiteindelijk zal dienen als toegangspoort tot de meeste online-ervaringen.
Deze ideeën waren tientallen jaren slechts onderdeel van science fiction en videogames, maar nu lijken ze een revolutie te veroorzaken in elke industrie: van de financiële wereld en gezondheidszorg, tot onderwijs, consumentenproducten, stadsplanning en dating.

Ball neemt ons mee op een uitgebreide rondleiding door ‘het volgende internet’ en laat zien dat er al veel proto-metaverses zijn, zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Toch bieden deze platforms slechts een glimp van wat komen gaat. Ball geeft een uitgebreide definitie van het metaverse en de technologie die nodig is om het te realiseren. Hij benoemt de uitdagingen die de governance van de metaverse met zich gaat meebrengen, onderzoekt de rol van Web3, blockchains en nft’s en voorspelt de metaverse-winnaars en -verliezers.
Ball gaat uitgebreid in op de bijna onbeperkte toepassingen van het metaverse. Het internet zal niet langer op afstand zijn; in plaats daarvan zal het ons omringen en onderdeel worden van ons werk, onze vrije tijd en de samenleving als geheel. Ball biedt, met autoriteit, helderheid over een vaak verkeerd begrepen concept. Hij voorziet biljoenen dollars aan waarde en een radicale hervorming van de samenleving.

Goed om te weten

  • Het eerste boek over het metaverse en de toekomst van het internet
  • Een toegankelijk en essentieel boek over het nieuwe medium
  • Voor iedereen die de mogelijkheden van het metaverse wil begrijpen

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515697
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Matthew Ball
Vertaler: Ed van Eeden, Tjitske Kummer
Prijs: 28,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 28-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934557
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Matthew Ball
Vertaler: Ed van Eeden, Tjitske Kummer
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 28-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789046177396
NUR: 801
Type: Luisterboek
Auteur(s): Matthew Ball
Voorlezer: Alexander de Bruijn
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 10-11-2022
Het metaverse
Het metaverse
Het metaverse
Paperback:
28,99
E-book:
14,99

Leesfragment

Een beknopte geschiedenis van de toekomst

De term ‘metaverse’ is geïntroduceerd door auteur Neal Stephenson in zijn boek Snow Crash uit 1992. Hoewel het boek invloedrijk was, bood het geen specifieke definitie van het metaverse. Wel beschreef het een consistente virtuele wereld die met vrijwel elk onderdeel van het menselijk bestaan een raakvlak, een wisselwerking en een invloed had. Het was een plek voor arbeid en vrije tijd, voor zowel zelfverwezenlijking als fysieke uitputting, voor kunst naast commercie. Op elk willekeurig moment waren er ongeveer 15 miljoen door de mens aangestuurde avatars op wat Stephenson ‘de Straat’ noemde, ‘de Broadway, de Champs Elysees van het metaverse’. Die strekte zich uit over het geheel van een virtuele planeet, met een omvang van tweeënhalf keer de aarde. Voor de beeldvorming: in het jaar waarin Stephensons boek werd gepubliceerd, waren er in de werkelijke wereld nog geen 15 miljoen gebruikers actief op het internet.

Gerelateerde artikelen

De beste Nederlandse thrillers

Benieuwd wat de beste spannende boeken van eigen bodem zijn? Wij geven je 10 leestips voor thrillers die zich in ons koude kikkerlandje afspelen.

Blog
Lees meer

Een vraaggesprek met Matthew Ball

De term ‘metaverse’ is ineens overal: van de voorpagina’s van landelijke kranten tot de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het metaverse precies?

Nieuws
Lees meer