Groeien als Kool

Ondernemen met kracht, visie en kwetsbaarheid
Groeien als Kool
Groeien als Kool
Groeien als Kool

Jordy Kool, succesvol ondernemer en investeerder, over ondernemerschap, maatschappelijke verantwoordelijkheid en de kracht van persoonlijke ontwikkeling

Samenvatting

Groeien als Kool is het verhaal van topmanager, investeerder, toezichthouder en businesscoach Jordy Kool. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een typisch van-krantenjongen-tot-miljonairverhaal, maar het boek biedt betekenisvolle, eigentijdse inzichten over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemen, de dunne lijn tussen succes en falen, het noodzakelijk leren van fouten, de toegevoegde waarde van sporten, het tonen van kwetsbaarheid en het waarmaken van je dromen.
Jordy Kool groeide op in Nieuwegein als zoon van een huisschilder en een ns-conductrice. In de zakenwereld heeft hij een trackrecord met louter successen. De omzet bij het IT-bedrijf Infotheek bracht hij binnen een paar jaar van 50 miljoen tot bijna één miljard dollar.

JORDY KOOL bekleedde in zijn carrière verschillende hoge functies in de IT, telecom- en mediabranche. Hij staat in zakenland vooral bekend als het grote succes achter circulair IT-bedrijf INFOTHEEK, waar hij als CEO en mede-eigenaar de omzet binnen negen jaar van 55 miljoen naar 850 miljoen euro bracht. In 2015 won Jordy de EY Entrepreneur of the Year Award. Het bedrijf zelf won onder zijn bezielende leiding drie maal de titel Deloitte Best Managed Companies Award. Inmiddels is Infotheek een bedrijf met een miljard euro omzet en is Jordy niet meer als CEO aan het bedrijf verbonden, maar als toezichthouder en mede-eigenaar.

Tegenwoordig investeert Kool met zijn family office in zo’n vijftien middelgrote en grote ondernemingen, adviseert hij bedrijven, CEO’s en ondernemers als businesscoach, en treedt hij op als spreker. Met StichtingIT4Kids ondersteunt hij kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen op sportief vlak. Daarnaast zit hij in het toezichtsorgaan van een ziekenhuis en is hij investeerder en ad-interim co-CEO van Urban Gym Group, het bedrijf achter o.a. de sportschoolketens Trainmore, ClubSportive en High Studios.

Goed om te weten

  • De maatschappelijke verantwoordelijkheid van duurzaam en circulair ondernemen.
  • Het durven tonen van kwetsbaarheid en het noodzakelijk leven-lang-leren van fouten.
  • Het delen van kennis en ervaring, en het persoonlijk begeleiden en laten groeien van je mensen.
  • Het belang van sporten en een goede gezondheid én de kracht van persoonlijke ontwikkeling en verdieping.
  • Het belang van het ontwikkelen van een groot doorzettingsvermogen en het blijven waarmaken van je dromen.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513679
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Jordy Kool
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 24-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932683
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Jordy Kool
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 26-08-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175552
NUR: 801
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jordy Kool
Voorlezer: Bas van Werven
Prijs: 13,99
Duur: 3 uur en 19 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 23-09-2021
Groeien als Kool
Groeien als Kool
Groeien als Kool
Paperback:
23,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen

Las je Atomic Habits? Lees dan ook deze 6 boeken!

Atomic Habits van James Clear is het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert. Heb jij Atomic Habits gelezen en wil je meteen aan de slag met je goede gewoontes? Lees dan ook deze zeven boeken!

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's