Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent

Belevenissen van een B&B-eigenaar
Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent
Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent
Doe alsjeblieft (niet) alsof je thuis bent

Een hilarisch en eerlijk kijkje achter de schermen van een B&B:  B&B Vol Liefde  in boekvorm!

Samenvatting

‘Dat lijkt me nou zó leuk’ krijgt Lydian meestal te horen als ze vertelt dat ze een B&B in haar achtertuin heeft. Gevolgd door een dromerige blik waarachter ongetwijfeld knisperend wit beddengoed, vazen vol veldbloemen, croissants – zelfgemaakte natuurlijk – en glimlachende gasten schuilgaan. De realiteit is… anders. Er zijn gasten die zoveel lawaai maken tijdens de seks dat ze het ontbijt van je buren verstoren. Ze zijn rommelig, veeleisend, luidruchtig, liefdevol, depressief, dronken, enthousiast, en bovenal AANWEZIG.
Eerlijk en humoristisch vertelt Lydian hoe ze leerde een B&B te runnen op een manier die bij haar past. Soms is ze forensisch onderzoeker, soms is ze de biechtafnemer. Meestal is ze gids, conciërge, wasvrouw en Assepoester, en altijd de voorbeeldige gastvrouw. Nou ja, bijna altijd. Een boek vol anekdotes, bloopers en dingen die niemand je ooit vertelt over het hebben van een bed and breakfast.

Goed om te weten

  • Auteur van de Libelle-columns B&B Bekentenissen
  • Vol heerlijke behind-the-scenes-verhalen, kleurrijke gasten en onwaarschijnlijke situaties

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044937190
NUR: 320
Type: E-book
Auteur(s): Lydian Coppus
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 25-06-2024

Specificaties

ISBN: 9789046179901
NUR: 320
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lydian Coppus
Voorlezer: Saskia Lammers
Prijs: 15,99
Duur: 5 uur en 8 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 04-07-2024

Specificaties

ISBN: 9789400517561
NUR: 320
Type: Paperback
Auteur(s): Lydian Coppus
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 25-06-2024

Leesfragment

HET IS HARTSTIKKE LEUK, ECHT

Net als veel mensen droomde ik er vroeger over dat ik ooit een B&B zou opstarten. Ik denk dat het vooral het idee van een bed and breakfast is dat me aantrok, niet zozeer de uitvoering zelf. Zoals dat met dromen vaak gaat. Dus toen we dit huis kochten met een kant-en-klaar bijhuisje dat erom smeekte gebruikt te worden als bed and breakfast, was de stap snel gemaakt. Voor ik het wist stond ik te luisteren naar een wauwelpraatje van een oudere gast over de achternicht van de buurvrouw die ze een bepaald merk e-bike had aangeraden op de verjaardag van ene tante Truus. Ik vind het oprecht moeilijk om aandacht op te brengen voor de prietpraat van mijn moeder en haar vriendinnen over buurvrouw zus en vriendin zo, maar bij vreemde ouderen vind ik het vrijwel onmogelijk. Er zit zoveel triviale informatie in. Mijn ogen worden glazig en mijn gedachten vluchten naar een plek ver weg aan de achterkant van mijn hersenpan. Zodra ze overigens iets zeggen wat mijn hersens prikkelt, ben ik er weer als de kippen bij. De journalist in mij is
altijd op zoek naar een scoop. Helemaal op stand-by sta ik blijkbaar niet. Als ik iets hoor wat mijn interesse wekt, dan ben ik de leukste gesprekspartner die je je kunt voorstellen. Zo niet, dan kunnen mensen  waarschijnlijk aan mijn gezicht aflezen wat ik ervan vind.
En dat is voor alle partijen ongemakkelijk

Gerelateerde artikelen