Aflevering #05 – met Lisa Steltenpool over plantaardig eten voor onze gezondheid en die van de planeet

In deze aflevering ga ik in gesprek met diëtiste Lisa Steltenpool. In 2015 richtte zij haar eigen praktijk op om haar kennis over gezond en plantaardig leven te delen. Begin 2020 publiceerde Lisa haar nieuwe boek ‘Vegan Vibes’ met de missie om Nederland plantaardiger, duurzamer, gezonder en diervriendelijker te maken. 

Tijdens ons gesprek legt Lisa de mythes rondom veganisme bloot en geeft antwoord op vragen zoals: Waarom is plantaardig eten duurzamer? Waar begin je als je veganistisch wilt gaan eten? En hoe ga je om met negatieve meningen van anderen? Lisa neemt ons mee in haar reis naar een plantaardig leven en geeft inzichten en praktische tips over hoe je lekker en voedzaam kunt blijven eten. Een tip van de sluier: een positieve impact maken op de gezondheid van jezelf en die van de planeet is makkelijker dan je denkt.

Wil je in contact komen met honderden andere green girls? Word dan lid van de Facebook community of volg ze via Instagram @thegreengirlsclubcom. See you there!

Over Lisa

 In 2015 richtte Lisa haar eigen praktijk op om haar kennis over gezond en plantaardig leven te delen. Begin 2020 publiceerde zij haar nieuwe boek Vegan Vibes met de missie om Nederland plantaardiger, duurzamer, gezonder en diervriendelijker te maken. Ook laat ze ons zien hoe elke voedingskeuze invloed heeft op de gezondheid van onszelf en die van de planeet.

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast meer over plantaardig eten weten? Hier wat tips van Marieke en Lisa: 

  • De plantaardige checklist helpt je om te controleren dat je elke de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Download ‘m hier
  • Lees in dit BBC artikel ‘Plant-based diet can fight climate change’ meer over de positieve impact van plantaardig eten
  • Bestel hier Lisa’s boek Vegan Vibes: het meest complete boek over hoe plantaardig eten je leven én de wereld verbetert.

Gerelateerde artikelen