De pauw en de panda: de nemer verkleed als gever header

De pauw en de panda: de nemer verkleed als gever

Meer weten? Lees dan het boek:

Omslag Geven en nemen van Adam Grant

Geven en nemen

Adam Grant

De kracht van geven en de weg naar succes.

Hoogleraar psychologie Adam Grant verdeelt mensen in drie categorieën: nemers, matchers en gevers. In tegenstelling tot nemers die proberen om zo veel mogelijk te krijgen van anderen, zoeken matchers naar een zeker evenwicht. Maar opmerkelijk genoeg zijn het de gevers, die zeldzame mensen die anderen helpen zonder iets terug te verwachten, die het meest bereiken.

Meer weten?

De auteur:

Adam Grant

Adam Grant is psycholoog en hoogleraar aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania en auteur van de bestsellers Originals en Geven en nemen . Hij is een vooraanstaand deskundige op het terrein van motivatie en zingeving en het leiden van een vrijgeviger en creatiever leven. Adam is bekroond door de American Psychological Association en de National Science Foundation en schrijft regelmatig artikelen voor de o

Bekijk ook eens deze boeken van Adam Grant:

Ook interessant:

Van tobber tot topper: een ex-voetveeg worden

In Geven en nemen behandelt Adam Grant waar je op moet letten bij het geven en ontvangen op de werkvloer: wanneer geef je en wanneer kun je beter ontvangen?

Blog
Lees meer

Het rimpeleffect en de perspectiefkloof

Hoogleraar psychologie Adam Grant laat zien waarom onze verbinding met anderen en onze vrijgevigheid bepalend zijn voor ons succes en geluk. Eén van de hoofdstukken gaan over het rimpeleffect dat goed doen voor een ander teweeg kan brengen.

Blog
Lees meer

Vergelijkbare thema's