Weten wat je niet weet

De kracht van nieuwsgierigheid en een weloverwogen mening

Internationale bestsellerauteur Adam Grant over de waarde van heroverwegen en de kracht van twijfel. Als kennis macht is, is weten wat niet je niet weet wijsheid.

Samenvatting

Intelligentie wordt meestal gezien als het vermogen om te denken en te leren, maar in een snel veranderende wereld zijn er nog andere cognitieve vaardigheden die er misschien meer toe doen: het vermogen om te heroverwegen en af te leren. Te veel mensen verkiezen het comfort van een overtuiging boven het ongemak van twijfel. Adam Grant is een expert in het veranderen van de manier waarop we denken. Met gedurfde ideeën en gedegen onderzoek laat hij zien hoe we de vreugde van ongelijk hebben kunnen omarmen, geladen gesprekken kunnen nuanceren en scholen, werkplekken en gemeenschappen van levenslange leerlingen kunnen bouwen. Als kennis macht is, is weten wat we niet weten wijsheid.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514119
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Adam Grant
Vertaler: Tijmen Roozenboom
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-09-2021

Specificaties

ISBN: 9789044933185
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Adam Grant
Vertaler: Tijmen Roozenboom
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-09-2021

Specificaties

ISBN: 9789046175880
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Adam Grant
Voorlezer: Jelle Amersfoort
Prijs: 15,99
Duur: 6 minuten
Uitgever: Lev
Verschijningsdatum: 22-10-2021

Gerelateerde artikelen

Boekpresentatie Sabine Klaver – Ik voel me zo

Op 14 juni zal Sabine Klaver haar boek Ik voel me zo presenteren bij Scheltema Boekhandel, en we nodigen jou graag hiervoor uit! Met als speciale gast, cabaretière, zangeres, presentatrice en schrijfster Lisa Loeb.

Blog
Lees meer

Het rimpeleffect en de perspectiefkloof

Hoogleraar psychologie Adam Grant laat zien waarom onze verbinding met anderen en onze vrijgevigheid bepalend zijn voor ons succes en geluk. Eén van de hoofdstukken gaan over het rimpeleffect dat goed doen voor een ander teweeg kan brengen.

Blog
Lees meer

Van tobber tot topper: een ex-voetveeg worden

In Geven en nemen behandelt Adam Grant waar je op moet letten bij het geven en ontvangen op de werkvloer: wanneer geef je en wanneer kun je beter ontvangen?

Blog
Lees meer