Handboek hofnar

Doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden
Handboek hofnar
Handboek hofnar
Handboek hofnar

Een hofnar houdt een bedrijf of organisatie een spiegel voor door tegenspraak, reflectie en humor om zo machtspatronen en gefilterde perceptie te doorbreken.

Samenvatting

De hofnar was vroeger de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon vertellen. Maar wat is de meerwaarde van die aloude hofnar in moderne organisaties? Wat kunnen we van die hofnar leren in de tegenwoordige tijd? 

Een van de grote gevaren die jij als leider of leidinggevende loopt, is dat je alleen maar jaknikkers om je heen verzamelt. Je medewerkers zijn namelijk vaak van jou afhankelijk voor hun beoordeling, salarisverhoging en promotie. Jij hebt macht, zoals eens de koning macht had. Maar ook jij bent maar gewoon een mens en wij mensen maken nu eenmaal fouten. Maar wie wijst jou op je fouten? Wie vertelt jou de waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? 

De hofnar probeert mensen op een luchtige manier een spiegel voor te houden. Tegenspraak, reflectie en humor als contragewicht voor macht en gefilterde perceptie. Dat alles vanuit de 16 rollen die de hofnar vroeger had. Op die manier is hij de bewaker van de werkelijkheid.

Goed om te weten

  • Met zijn bedrijf Drs Hofnar introduceert Hoedemakers professionele hofnarren bij bedrijven en organisaties
  • 'Gezocht: Hofnar' was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2022
  • Verschijnt in de Week van het Werkgeluk

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400516038
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Juri Hoedemakers
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 26-09-2023

Specificaties

ISBN: 9789044935233
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Juri Hoedemakers
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 02-10-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177990
NUR: 801
Type: Luisterboek
Auteur(s): Juri Hoedemakers
Voorlezer: Roel Fooij
Prijs: 13,99
Duur: 5 uur en 58 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 11-04-2024
Handboek hofnar
Handboek hofnar
Handboek hofnar
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen

Vijf manieren om een voorjaarsdip te voorkomen

Het voorjaar brengt vernieuwing en frisheid, maar voor sommigen kan het ook een tijd van vermoeidheid en lusteloosheid zijn. Hier zijn vijf effectieve strategieën, elk ondersteund door een boek dat je op weg helpt naar een positieve verandering.

Blog
Lees meer

Dag van de Mentale Gezondheid

10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. De Mental Health Foundation staat er eveneens achter en ziet dat er echt maar één manier is om dit te doen: door met elkaar over mentale gezondheid te (blijven) praten!

Blog
Lees meer

Boekpresentatie Sabine Klaver – Ik voel me zo

Op 14 juni zal Sabine Klaver haar boek Ik voel me zo presenteren bij Scheltema Boekhandel, en we nodigen jou graag hiervoor uit! Met als speciale gast, cabaretière, zangeres, presentatrice en schrijfster Lisa Loeb.

Blog
Lees meer