Simpele leugens

Simpele leugens
Simpele leugens
Simpele leugens

Voormalig politieagent Mickey Gibson doet onderzoek naar een wapenhandelaar. Maar haar opdrachtgever vertelt niet de hele waarheid.

Samenvatting

Voormalig politieagent Mickey Gibson is pas sinds kort aan de slag bij ProEye. Haar werk bestaat uit het online traceren van de bezittingen van schatrijke oplichters die hun schuldeisers in de kou laten staan. Op een dag wordt ze gebeld door Arlene Robinson die zegt ook voor ProEye te werken. Ze krijgt de opdracht naar de woning van de beruchte en gevluchte wapenhandelaar Rutger Novak te gaan om de inboedel te inventariseren.

Maar in plaats van pracht en praal vindt Mickey in een geheime kamer het in verregaande staat van ontbinding verkerende lichaam van een man. Het slachtoffer is een zeer op zijn privacy gestelde miljonair, de eigenlijke eigenaar van de woning. Rutger Novak blijkt niks met het huis te maken te hebben. Wat nog veel verontrustender is: niemand bij ProEye heeft ooit van Arlene Robinson gehoord.

En dan neemt Arlene opnieuw contact op met Mickey…

Goed om te weten

  • De start van een nieuwe serie
  • Soms kan de waarheid dodelijk zijn... 
  • 'Mare of Easttown' meets 'Killing Eve'

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515819
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 18-04-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934656
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Prijs: 14,99 4,99
Aantal pagina's: 400
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 18-04-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177471
NUR: 332
Type: Luisterboek
Auteur(s): David Baldacci
Vertaler: Jolanda te Lindert
Voorlezer: Christanne de Bruijn
Prijs: 15,99
Duur: 12 uur en 3 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 21-04-2023
Simpele leugens
Simpele leugens
Simpele leugens
Paperback:
24,99
E-book:
14,99 4,99

Leesfragment

Mickey Gibson veegde het spuug van Darby’s gezicht en gaf haar tweejarige dochtertje een plastic piepballetje in de hoop dat dit haar aandacht een tijdje vasthield. Het meisje zat rustig in haar box en keek naar het speeltje alsof het geen vijand, maar ook geen vriend was. Ze wist dankzij een van de vele boeken over de ontwikkeling van jonge kinderen die ze had gelezen dat een kind van twee in staat moest zijn om een halfuur te spelen en zichzelf te vermaken.
Als de schrijver daarvan niet onder invloed van drugs was, ziet de toekomst van mijn kinderen er niet goed uit. Ze wilde slechts vijf minuutjes rust, om haar telefoongesprek af te kunnen maken. Tommy, haar zoontje van drie, probeerde zijn moeder als klimrek te gebruiken, dus tilde ze hem op en zette hem op haar uitgestoken rechterheup. Het was nog maar elf uur ’s ochtends en ze was nu al uitgeput. In haar headset zei ze: ‘Oké, Zeb, ik ben er weer. Zoals ik net al zei
is het papieren spoor heel duidelijk. Er staat minstens tweehonderd miljoen dollar op zes verschillende bankrekeningen, drie in Tsjaad, één in Bermuda en twee in Zürich. Aangezien Larkin wel weet dat we hem op de hielen zitten, zal hij dat geld waarschijnlijk zo snel mogelijk proberen te verplaatsen en dan lukt het me misschien niet om het opnieuw te traceren.’ Gibson luisterde even, terwijl ze handig voorkwam dat Tommy haar haar vastpakte en de headset van haar hoofd trok. Darby gooide de bal naar de rug van haar moeder, begon te huilen en probeerde uit de box te klimmen. Gibson zag dat en kwam meteen in actie. Ze raapte de bal op, nog steeds met Tommy op haar heup, gooide hem omhoog en ving hem handig op achter haar rug – een van de vaardigheden die ze tijdens haar basketbalcarrière had opgedaan. Darby stopte met haar klimpoging, glimlachte en begon te klappen. ‘Mama, mama. G-goed.’ Tommy vond haar actie ook fascinerend genoeg om zijn aanval op zijn moeders haar te staken. ‘Nog een keer!’ zei hij. Gibson bleef dit herhalen en zei ondertussen: ‘Juist, Zeb, ik begrijp het. Maar weet je, feit is dat ik na een paar muisklikken succes boekte en een paar tricky aanwijzingen volgde die de moeite waard bleken, maar er is geen enkele garantie dat dat opnieuw zal gebeuren. De advocaten moeten gerechtelijke bevelen indienen en zijn bankrekeningen bevriezen voordat hij dat geld God weet waarnaartoe kan overmaken. Ik heb het gecheckt en nu blijkt dat we die rekeningen inderdaad kunnen bevriezen, omdat alle landen die ik net  opsomde moeten voldoen aan de mondiale financiële wetgeving. Larkin kan dus niet op hun medewerking rekenen zonder serieuze consequenties voor hun lidmaatschap van de internationale financiële gemeenschap.’

Gerelateerde artikelen

Leestips voor de Thriller Weken

Van 25 mei tot en met Vaderdag is er weer extra veel aandacht voor spannende boeken in de vorm van de Thriller Weken 2023. Ga je voor de beste (ont)spanning? Lees dan deze thrillers.

Blog
Lees meer

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer