Sparringpartners

Sparringpartners
Sparringpartners

Drie spannende verhalen van de meester van de legal thriller.

Samenvatting

Jake Brigance – uit Een tijd om te doden en Een tijd voor genade – is terug. Zijn hulp wordt ingeroepen door Mack Stafford, een advocaat en vroegere vriend van hem, die drie jaar geleden een grote som geld van een cliënt stal, zijn vrouw en kinderen in de steek liet en in het niets verdween. Nu heeft Mack zijn vroegere vrienden Jake en Harry Rex nodig om naar Ford County terug te keren. Maar zijn ‘Thuiskomst’ verloopt niet volgens plan…

In ‘Aardbeienmaan’ is de jonge terdoodveroordeelde Cody Wallace nog maar drie uur verwijderd van zijn executie. Zijn advocaten kunnen hem niet meer redden, de rechtbank heeft zijn beroepschriften afgewezen en de gouverneur heeft een uiterste gratieverzoek naast zich neergelegd. Terwijl de minuten wegtikken, heeft Cody nog één allerlaatste wens…

Kirk en Rusty Malloy zijn de ‘Sparringpartners’. Twee ambitieuze jonge advocaten, broers, die een succesvol kantoor hebben geërfd van hun vader toen deze naar de gevangenis ging. Maar Kirk en Rusty kunnen elkaar niet uitstaan en praten amper met elkaar. Wanneer Malloy & Malloy in zwaar weer komt en ten onder dreigt te gaan, is er nog maar één iemand die de boel kan redden: Diantha Bradshaw, de officieuze derde partner. Dianthe is de enige persoon die door allebei de broers vertrouwd wordt, maar kan Dianthe de Malloys nog redden? En, veel belangrijker nog, wil zij dat ook?

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512795
NUR: 332
Type: Paperback
Auteur(s): John Grisham
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 31-05-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934410
NUR: 332
Type: E-book
Auteur(s): John Grisham
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 368
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 31-05-2022
Sparringpartners
Sparringpartners
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Leesfragment

1

Het was zo’n ruwe, winderige, sombere maandagochtend in februari waarop de naargeestigheid over het land neerdaalde en de seizoensdepressies om zich heen grepen. De rechtbank hield geen zitting. De telefoon ging niet. Kleine criminelen en andere potentiële cliënten waren elders in de weer en hielden zich totaal niet bezig met het inhuren van advocaten. De kans was groter dat de sporadische beller een man of een vrouw was die nog ondersteboven was van de te grote vakantie-uitgaven en nu advies wilde over onbetaalde creditcardrekeningen. Die werden snel doorverwezen naar de buren, of naar de overkant van het plein, of naar wie dan ook.
Jake zat boven achter zijn bureau en schoot niet echt op met de stapel papierwerk die hij al weken, of zelfs maanden, had genegeerd. Nu hij dagenlang geen rechtbank of hoorzittingen op de agenda had staan, had dit een goede tijd moeten zijn om de oude dossiers weg te werken die niks om het lijf hadden en waar hij, zoals iedere advocaat, een jaar geleden om de een of andere reden ja tegen had gezegd en waar hij nu gewoon van af wilde. Het voordeel van een advocatenkantoor in een klein stadje, vooral als dat je geboorteplaats was, was dat iedereen je naam kende, want dat wilde je. Belangrijk was dat mensen goed over je dachten en je mochten, en dat je een goede reputatie had. Als je buren zich in de nesten hadden gewerkt, wilde jij de man zijn die ze belden. Het nadeel was dat die zaken altijd alledaags en amper winstgevend waren. Maar je kon geen nee zeggen. De roddels waren hevig en meedogenloos en een advocaat die zijn vrienden de rug toekeerde, zou het niet lang volhouden.
Zijn gepieker werd onderbroken toen Alicia, zijn huidige parttimesecretaresse, door de telefoon op zijn bureau klonk. ‘Jake, er is hier een echtpaar dat jou wil spreken.’

Gerelateerde artikelen

Thriller top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop spannende thrillers uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 thrillers van 2023 die zijn verschenen bij A.W. Bruna.

Blog
Lees meer

De beste sintcadeautjes onder de 15 euro!

Sinterklaas: de tijd van pepernoten, schoenen zetten, verlanglijstjes en gezellig samenzijn. Ben je op zoek naar een geweldig sinterklaascadeau voor de boekenliefhebber? Geef met Sinterklaas dan een boek kado!

Blog
Lees meer