Sterspeler

Het meeslepende verhaal van een underdog die zijn droom najaagt. Een heerlijk boek voor tijdens de zomervakantie, van bestsellerauteur John Grisham.

Samenvatting

De zeventienjarige Samuel Sooleyman groeit op in een dorp in de Republiek Zuid-Soedan, een land dat verscheurd wordt door een burgeroorlog. Zijn grote passie is basketbal en zijn verbazingwekkende sprongkracht en snelheid maken hem tot een bijzondere speler. Wanneer hij wordt geselecteerd voor het nationale jeugdteam dat een toernooi zal spelen in Amerika, beseffen Samuel en zijn familie dat dit zijn leven voorgoed kan veranderen. De scouts van alle belangrijke universiteiten zijn aanwezig – een studiebeurs en een plek in een van de college teams liggen in het verschiet. Maar zal hij opvallen tussen al die andere getalenteerde spelers? Jongemannen die al jaren gevolgd worden door de experts, terwijl niemand ooit van Samuel heeft gehoord?

Tegen alle verwachtingen in weet Samuel de aandacht op zich te vestigen. Maar dan bereikt hem het vreselijke nieuws dat het oorlogsgeweld zijn dorp heeft bereikt, met fatale gevolgen. Wanneer duidelijk wordt dat hij niet meer terug kan naar huis, blijft er nog maar één manier over om zijn familie ooit weer terug te zien: zij moeten naar Amerika komen. Om dat voor elkaar te krijgen, zal Samuel echter iets moeten presteren wat nog niemand in de geschiedenis van het basketbal is gelukt: binnen één enkel seizoen de absolute top bereiken.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513976
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): John Grisham
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 10-06-2021

Specificaties

ISBN: 9789044933024
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): John Grisham
Vertaler: Saskia Peterzon-Kotte
Prijs: 13,99
Aantal pagina's: 448
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 03-06-2021
Sterspeler
Sterspeler
Paperback:
20,99

Gerelateerde artikelen

Winterlezen

Speciaal voor jouw winter hebben we toplijsten gemaakt van de beste romans, thrillers en non-fictieboeken. Zo kun je de koude wintermaanden nog gezelliger maken!

Blog
Lees meer

Zomerlezen

Speciaal voor jouw vakantie hebben wij een niet…

Blog
Lees meer