Boeken
Thrillers

Het oordeel

€ 22,99
Paperbackook verkrijgbaar als:

**** 'Grisham weet te boeien met een indrukwekkend tijdsbeeld.' AD Magazine

Een verbijsterende moord
Een bizarre rechtszaak
En de diepe wonden die ze slaan in een kleine gemeenschap

Pete Banning is een van de meest geliefde inwoners van Clanton, Mississippi. Oorlogsheld, patriarch van een invloedrijke familie, herenboer, vader, goede buur en trouw lid van de Methodistische Kerk. Maar op een ochtend in 1946 staat hij vroeg op, rijdt naar het stadje, loopt de kerk binnen en schiet kalmpjes zijn vriend, de dominee Dexter Bell, dood. En alsof dat niet schokkend genoeg is: het enige wat Pete erover wil zeggen – tegen de sheriff, tegen zijn advocaat, tegen de rechter, tegen zijn familie en vrienden, en tegen de inwoners van Clanton – is ‘Ik heb niks te vertellen.’ Hij is niet bang voor de dood en bereid zijn motief mee het graf in te nemen.

In zijn meest schokkende en aangrijpende boek neemt John Grisham ons mee op een ongelooflijke reis van het Amerikaanse Zuiden ten tijde van de rassenscheiding van Jim Crow, naar de jungle van de Filipijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog; van een krankzinnigengesticht vol geheimen, naar de rechtszaal van Clanton, waar een wanhopige advocaat er alles aan doet om zijn cliënt te redden.

  • Verschijningsdatum: 23-10-2018
  • ISBN: 978-94-005-1042-5
  • Aantal pagina's: 512
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • NUR: 332
Uit de pers
****1/2 'Drie romans voor de prijs van één, dat levert John Grisham af met zijn nieuwe boek. Hij slaat een verrassende, nieuwe weg in met deze mix van moordmysterie, WO II verhaal en zuiders melodrama.' Het laatste nieuws
Zorg voor je self-care met Mayra Louise Meld je aan voor de online training