A.W. Bruna Uitgevers viert 150-jarig bestaan met 150ste audioboek

A.W. Bruna Uitgevers viert dit jaar haar 150-jarige bestaan en neemt het 150ste audioboek in productie. De uitgeverij werkt samen met Thinium Audioboekproducties en nam vanaf medio 2016 150 boeken in productie, wat ruim 2000 luisteruren opleverde. Deze vliegende start leverde de uitgeverij na twee jaar al een uitstekend resultaat op.

In 2016 werd, naast het papieren boek en het e-book, het audioboek als vaste uitvoering opgenomen in het uitgeefprogramma. In de studio lezen ervaren stemacteurs zoals: Inge Ipenburg, Sander de Heer, Ricky Koole, Anne van Veen, Howard Komproe en Ron Brandsteder bestsellers voor van A.W. Bruna en haar imprints Lev. en Signatuur. Het assortiment omvat thrillers, literatuur, biografieën, romans en non-fictietitels op het gebied van zelfhulp, lifestyle en psychologie. De audioboeken zijn verkrijgbaar bij de LuisterBieb van de Koninklijke Bibliotheek, diverse webshops waaronder Luisterrijk.nl, Bol.com, 123luisterboek.nl, Luisterboeken.nl en bij streamingdienst Storytel.

In de afgelopen twee jaar is het audioboek uitgegroeid tot een volwaardig product met vaak een bijzondere toegevoegde waarde. Zo verscheen Belgravia van Julian Fellowes, voorgelezen door Sander de Heer, in los verkrijgbare audioboekepisodes en werd De krijtman van C.J. Tudor, voorgelezen door Louis van Beek, voorzien van muziek. En zussen Babette en Anne van Veen doken samen de studio in voor een duoproductie van De pier van Claire Douglas.

In het kader van de Week van het Luisterboek (van 9 mei tot 19 mei 2018), georganiseerd door boekensite en lezerscommunity Hebban.nl, zijn twee titels van A.W. Bruna Uitgevers genomineerd voor de shortlist van de Hebban Luisterboek Award 2018: Kleurenblind van Trevor Noah, voorgelezen door Howard Komproe, en Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón, voorgelezen door Sander de Heer.

Meer informatie over de Week van het Luisterboek vind je hier.

‘Mariette Lindstein, de auteur van De sekte en De sekte herrijst, heeft een fascinerend leven geleid en kans gezien dit pakkend vorm te geven in haar boeken. Ik kan niet wachten tot ik het derde boek in de reeks mag voorlezen.’ – Charlotte Lap

‘Van de 50 à 60 titels die ik inmiddels verluisterboekt heb, staat Koorts van Deon Meyer voor mij in mijn persoonlijke top drie. Lezen dat boek! (Of luisteren natuurlijk.)’ – Sander de Heer

‘Cilla en Rolf Börjlind schrijven goede, geëngageerde en maatschappijkritische thrillers. Waarin het over veel meer dan alleen maar een dode en een dader gaat. Boeken die je bijblijven, die ertoe doen en die ik graag voorlees.’ – Hymke de Vries over Wiegelied

‘De Krijtman was een heerlijk boek om voor te lezen. De laatste pagina is echt geweldig. Een ontknoping zoals ik er nog niet veel heb (voor)gelezen!’ – Louis van Beek

Gerelateerde artikelen

10 inzichten over het menselijk brein

De Zweedse psychiater Anders Hansen helpt je je brein beter te begrijpen en legt uit waarom we niet gemaakt zijn voor constant geluk. Hierbij 10 inzichten.

Blog
Lees meer

Non-fictie top 10 van 2022

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2022 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer