Gezond en gelukkig de feestdagen in!

Het is de dag voor kerst en Saskia, Anoek en ik zijn toe aan de laatste stappen van het tienstappenplan van Amelia Freer. Bij stap 8 stelt Amelia de vraag of je aan het eten bent in plaats van drinken. Ze adviseert om overdag om de paar uur een glas water te drinken. Op werk gaat mij dit gemakkelijk af. Ik heb standaard e1,5 liter water op mijn bureau staan welke aan het eind van de dag geleidelijk leeg gedronken moet worden.IMG_6147 Zo houd ik tijdens het werk mijn vochthuishouding wel op pijl, met de nadruk op tijdens werk… Zodra ik klaar ben vergeet ik ’s avonds vaak nog te drinken, tenzij ik gesport heb of in de kroeg zit. Om dit probleem op te lossen maak ik nu voor thuis water met verse kruiden als munt en basilicum. Zalig!

Bij de een na laatste stap gaat het over voedingssupplementen en of je deze wel of niet zou moeten slikken. Amelia hamert erop dat als je ze slikt, je er dan voor moet zorgen dat je de beste koopt die je je kunt veroorloven. Nu het winter is krijg ik denk ik veel te weinig vitamine D3 binnen. Deze vitamine is onmisbaar voor je botten, ingewanden, immuunsysteem en de werking van je hersenen volgens Freer. Om dit tekort aan te vullen ga ik op de heldere dagen tijdens de lunch even naar buiten om mezelf een flinke dosis zonlicht te geven en slik ik voortaan ook maar vitamine D3. Ik merk dat ik met de minuut slimmer word…

Tot slot stap 10: FITNESS SNACKEN!

Als je tijd hebt voor Facebook, heb je ook tijd voor lichaamsbeweging

Amelia introduceert bij deze stap een term die ik nog niet kende: ‘Fitness snacken’. Klinkt in ieder geval al heel lekker. Het schijnt dat je meer vet verbrandt wanneer je, verdeeld over de week, kort en intensief aan krachtinspanning doet dan wanneer je lang maar minder vaak een sessie doet. Toevalling zijn deze week de versnellingen van mijn fiets kapot gegaan waardoor ik nu 15 minuten intensief, tot zeer intensief, moet trappen om op mijn werk te komen. Ik denk dat ik ze maar niet laat repareren, dat scheelt weer geld en vet!

Dit was het tienstappenplan van Amelia Freer. Het is tijd om in het nieuwe jaar te Eten. Lief te hebben. En te stralen. Saskia, Anoek en ik wensen iedereen een gezond en gelukkig 2016! Dat jullie maar veel mogen fitness snacken.

 

Op deze pagina