5 lentetips voor de start van een zonnige (lees)periode!

April is begonnen en dat betekent vaak ook dat de zonnestralen ons weer vrolijk maken en energie geven. Zonder jas de deur uit, na het werk nog even lekker in de tuin vertoeven en in het weekend op zoek naar een goede spot op het terras. Een fijn boek erbij zorgt daarbij voor het ultieme lentegevoel. Om het begin van de lente te vieren, hebben wij een paar leuke leestips voor je op een rijtje gezet. 

Op deze pagina

De bijenhoudster

De bijenhoudster

Meredith May

Meredith May was vijf jaar oud toen er voor het eerste een honingbij over haar arm kroop. Ze woonde op dat moment bij haar grootvader, een excentrieke bijenhouder die honing maakte in een roestig oud busje. De bijenhoudster is een buitengewoon mooi geschreven verhaal over onverwachts je plek en roeping vinden, en hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen.

Lees vooraf vooral ook het vraaggesprek met deze bijzondere auteur en laat je door haar inspireren, fascineren en boeien!

De tuin

De tuin

Peter Wohlleben

Om ook andere insecten te leren kennen, kun je het nieuwe boek van de Duitse boswachter Peter Wohlleben lezen. Ontdekkingstochten door de natuur beginnen immers in je eigen tuin, zo stel hij in dit fascinerende boek. Boven en onder de grond vinden duizenden kleine en grote fenomenen plaats, die vaak fascinerend en mooi zijn – als je weet waar je naar moet kijken.

In De tuin leer je om de verborgen signalen van wind, wolken, planten en dieren waar te nemen. Het boek zit boordevol anekdotes en interessante natuurweetjes. Bekijk je tuin vanaf deze lente met andere ogen!

Gaan

Gaan

Hanne Tersmette

Wil je deze lente aangrijpen om ook eens buiten je eigen tuin van de natuur te genieten? In het boek GAAN  van Hanne Tersmette, de leukste boswachter van Nederland, staan allerlei tips over mooie natuurgebieden dat ons landje rijk is; wandelroutes, hotspots, restaurantjes in de buurt, en feitjes over de flora en fauna van het betreffende gebied.

Een enorm inspirerend boek, dat je uitdaagt om deze lente eens lekker de natuur in te trekken. Boswachter Hanne is de aangewezen persoon om je de weg te wijzen.

Vrolijkheid

Vrolijkheid

Ingrid Fetell Lee

Heb je je ooit afgevraagd waarom iedereen omhoog kijkt zodra er een regenboog verschijnt, of waarom we in de lente popelen om naar buiten te gaan om bomen en bloemen in bloei te zien? Is er een reden dat ieder mens – ongeacht geslacht, afkomst of leeftijd – moet glimlachen als hij een bos felgekleurde ballonnen ziet?

In het boek Vrolijkheid onderzoekt ontwerper Ingrid Fetell Lee hoe het komt dat omgevingen en objecten waarmee we dagelijks in aanraking komen soms verrassende en krachtige effecten hebben op onze stemming. Hoe mooie dingen (design, kleur, patronen) nieuwe energie en vreugde in ons leven brengen. Waar word jij blij van?

Opgeruimd!

Opgeruimd!

Marie Kondo

De start van de lente is voor veel mensen ook aanleiding tot het opruimen en schoonmaken van het huis. Wie anders dan Marie Kondo kan je daarbij helpen? Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden. De Japanse opruimgoeroe schreef hier inmiddels drie bestseller over en is te zien in de populaire Netflix-show Tidying up with Marie Kondo.

Het boek waar het allemaal mee begon, Opgeruimd, vormt de basis en is voor eenieder die het voorjaar fris en schoon wilt beginnen een musthave. Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen!