6 Romans voor in de lentezon

Kijk jij ook al uit naar het voorjaar? Hieronder vind je de beste boeken om in te verdwijnen deze lente. Geweldig voor in het park of, als het Hollandse weer wat minder meezit, in je luie stoel.

6 maart: Gill PaulDe tweede vrouw
Na De geheime vrouw komt de Britse Gill Paul met een nieuwe roman, ditmaal rondom het Britse koningshuis. Wanneer Rachel tijdens haar vakantie in Parijs getuige is van de verongelukking van prinses Diana raakt ze gefascineerd door de laatste uren van het leven van de prinses. Dan ontdekt Rachel een connectie die jaren verborgen bleef, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte… Lezers die gek zijn op Santa Montefiore zullen hiervan smullen.

17 april: Mechtild BorrmannOorlogskind
Van Mechtild Borrmann verschijnt een van de meeslependste romans van dit voorjaar. Vlak na de Tweede Wereldoorlog probeert de jonge Hanno Dietz samen met zijn moeder en zusje te overleven in het platgebombardeerde Hamburg. Wanneer hij tijdens een van zijn zoektochten door het puin een jongetje van een jaar of drie vindt besluit Hanno het jongetje mee te nemen en wordt de wees opgenomen in het gezin Dietz. Jaren later bevindt deze wees uit de puinhopen zich op het spoor van een misdaad met banden naar zijn werkelijke familie…

24 april: Carol DrinkwaterDochter van Frankrijk
Sinds de verdwijning van haar dochter Lizzie leeft fotografe Kurtiz Ross in een zelfgekozen isolement. Wanneer ze echter een bericht krijgt dat Lizzie in Parijs is gaat ze zelf op onderzoek uit. Tijdens haar onderzoek krijgt ze hulp van een onbekende oude dame en vindt ze meer dan naar waar ze op zoek was. Laat Carol Drinkwater je meenemen naar de fantastische sfeer van Parijs en de naoorlogse Provence.

24 april: Suzanne VermeerSuper de luxe
In de nieuwste zomerthriller van Vermeer raakt de Nederlandse Vlogster Emma in de problemen wanneer haar nieuwe vrienden, een Italiaanse tweeling, met de noorderzon verdwijnen en haar achterlaten in een leeg appartement. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

24 april: Liane MoriartyWat Alice vergat
Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind.
Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn.
Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar. In deze grappige maar ook hartverscheurende roman moet Alice de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren en tegelijkertijd haar leven weer op de rit krijgen, maar kan dat eigenlijk wel? Las je eerder Het geheim van mijn man dan is dit een must read.

1 mei: Guillaume MussoEen appartement in Parijs
Dit is de nieuwe thriller van de Fransman die wereldwijd al meer dan 20 miljoen boeken verkocht. Las jij al eens een boek van hem?
Wanneer een politieagente en een schuwe schrijver door toevalligheden een aantal dagen samen moeten doorbrengen stuitten zij op het geheime verleden van hun gedeelde studio. Maar om dat geheim te kunnen onthullen, moeten zij eerst hun eigen demonen onder ogen komen…