Leeuw Deel 8
Leeuw Deel 8
Leeuw Deel 8

De zinderende nieuwe Bennie Griessel-thriller van de Zuid-Afrikaanse meesterschrijver Deon Meyer.

Samenvatting

Een jonge vrouw verdwijnt spoorloos na een fietstocht op Stellenbosch Mountain. De man die later haar lichaam vindt vertelt de politie dat hij denkt dat ze door een luipaard gedood is. Inspecteurs Bennie Griessel en Vaughn Cupido vragen zich af of dit echt zo is, of dat haar doodsoorzaak wellicht wat verontrustender is…

Intussen onderzoeken ze de gruwelijke moord op de lokale advocaat Basie Small – maar Bennie is afgeleid door het feit dat zijn verloofde Alexa hun trouwdatum al op korte termijn wil prikken, terwijl Vaughn op zijn beurt ook strubbelt met relatieproblemen.

In de Okavangodelta van Botswana, ver weg van de prachtige wijnlanden van Stellenbosch, wordt natuurgids Chrissie Jaeger gerekruteerd door een bende voormalige leden van de special forces , die haar als lokaas willen gebruiken bij een overval. Maar de operatie loopt vreselijk mis en nadat de man van wie ze houdt voor haar ogen wordt neergeschoten, vlucht Chrissie het land uit.

In een wereld vol verraad, valse identiteiten en staatscorruptie worden de inzetten steeds hoger. Algauw bevinden de rechercheurs zich in een race tegen de klok om een catastrofe te voorkomen op de trouwdag van Griessel.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513037
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Deon Meyer
Vertaler: Karina van Santen, Martine Vosmaer
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 512
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 12-03-2024

Specificaties

ISBN: 9789044979954
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Deon Meyer
Vertaler: Karina van Santen, Martine Vosmaer
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 512
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 12-03-2024

Specificaties

ISBN: 9789046174234
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Deon Meyer
Vertaler: Karina van Santen, Martine Vosmaer
Voorlezer: Sander de Heer
Prijs: 15,99
Duur: 15 uur en 23 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 28-03-2024
Leeuw Deel 8
Leeuw Deel 8
Leeuw Deel 8
Paperback:
24,99
E-book:
14,99

Leesfragment

1.

Anjané van Tonder zit in het aangiftekantoor van het politiebureau in Stellenbosch. Haar rechterhand om een grote iPhone geklemd alsof het een kostbaar kleinood is.
Tegenover haar aan de verweerde, van overheidswege verstrekte houten tafel zitten twee rechercheurs op verweerde, van overheidswege verstrekte houten stoelen. Ze hebben zich voorgesteld
als adjudant-onderofficiers Bennie Griessel en Vaughn Cupido.
Ze kijken nu allebei met gefronste wenkbrauwen naar het aangifteformulier dat zij zo zorgvuldig heeft ingevuld. In haar pijnlijk nette handschrift. Correct gespeld. En ter zake.
Ze schrijft dat ze twintig jaar oud is. Tweedejaars ‘Bachelor Letteren en Wijsbegeerte met als hoofdvakken Afrikaans en Nederlands en Algemene Taalwetenschap’. En dat ze in het damesstudentenhuis Minerva woont.
En dat ze bestolen is.
Anjané is een mooie jonge vrouw, met lang, steil blond haar, grote lichtgroene ogen en een gave huid. De roze lippen zijn nu op elkaar geperst in onderdrukte frustratie. Want ze voelt zich niet op haar gemak bij die twee in deze sfeerloze ruimte.
Ten eerste: waarom schudden ze hun hoofd, alsof ze niet snappen wat er in haar aangifte staat? Het is toch allemaal duidelijk geformuleerd.
Ten tweede: die rechercheur Griessel… die ziet er niet echt betrouwbaar uit. Vreemde ogen. Amandelvormig en donker. En treurig. Maar niet van verdriet. Gewoon treurig. Zijn haar zit in de war. En is te lang voor een man van zijn leeftijd. Op zijn gezicht staan de sporen van een ongezond leven. Sporen van te veel drank. En zijn gekreukelde overhemd en jasje over zijn middelbare dad bod doen goedkoop aan.
Ten derde: die Cupido lijkt een veel beter exemplaar. Fors en atletisch en aantrekkelijk, ook al spant het spierwitte overhemd over zijn buik. Hij is netjes gekleed, zijn korte haar is zorgvuldig geknipt. Maar de zwarte man heeft kapsones, is een tikkeltje arrogant. Toen ze binnenkwamen heeft ze het wel gezien, de blik die hij naar zijn collega wierp. Een blik die zei: daar gaan we weer.
Ze heeft rechten. Ze is het slachtoffer van een verachtelijke misdaad.
Die Griessel kijkt op van het klachtenformulier. ‘Juffrouw,’ zegt hij, ‘wat hebben ze precies van u gestolen?’
‘Niet “ze”. Kayla Venter. Zij heeft mijn ip gestolen.’ Anjané spreekt de twee letters op z’n Engels uit. ‘Aai Pie’.
‘Uw apie?’ vraagt die Cupido verbaasd.
Ze slaat wanhopig haar ogen naar het plafond. ‘Mijn Aaaaai Pieeeee,’ herhaalt ze de twee letters langzaam en duidelijk. ‘Dat staat voor intellectual property. Intellectueel eigendom.’
Ze kijken haar niet-begrijpend aan.
De moed zinkt haar in de schoenen. Hoeveel pech kan een mens hebben? Ze hebben de twee grootste sukkels van de hele politiemacht op haar afgestuurd.
Die Griessel zegt: ‘Oké, juffrouw, kunt u ons het verhaal vanaf het begin vertellen? In uw eigen woorden.’ Zijn stem klinkt heel geduldig, maar dat is nergens voor nodig.
‘Mijn aangifte is letterlijk in mijn eigen woorden,’ zegt ze.
‘We vatten het gewoon niet, juffrouw,’ zegt die Cupido. ‘Alstublieft. Begin bij het begin.’
Ze ademt langzaam in om zichzelf te kalmeren. ‘Ik heb een Insta-story gepost,’ zegt ze. ‘Eergisteren. En toen heeft Kayla Venter mijn intellectuele eigendom gestolen.’
‘Een Insta-story?’ vraagt Griessel.
‘Instagram?’ zegt ze. ‘Jullie hebben toch weleens van Instagram gehoord?’ En ze activeert haar telefoon.

Gerelateerde artikelen

12 thrillerpersonages over wie je elk boek wilt lezen!

Een goede thriller bevat niet alleen een sterke plot en de nodige plottwists om de lezer vast te houden. De personages zijn net zo belangrijk! Wij geven meer informatie over zeven populaire thrillerpersonages.

Blog
Lees meer

Reis om de wereld met deze 7 topthrillers!

Met een boek kun je een wereldreis maken vanaf je eigen comfortabele bank en met een thriller ervaar je spanning en adrenaline zonder dat je daadwerkelijk gevaar loopt. Met deze 7 thrillers reis je de hele wereld rond, en je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Blog
Lees meer