Herfstbladeren in regenplas

5x literatuur om aan je herfstdip te ontsnappen

Guur, donker en regenachtig herfstweer? Trek de gordijnen dicht en schenk je favoriete drankje in, want met deze vijf prachtige literaire romans van Signatuur hoef je de deur niet uit om op avontuur te gaan.

De auteurs achter de romans

Annette Bjergfeldt

Annette Bjergfeldt is een Deense auteur en Grammy-genomineerde singer-songwriter. Daarnaast werkt ze als songwriter-coach met onder anderen gevangenen en gehandicapte kinderen. Haar talent voor het vertellen van verhalen werd gecultiveerd toen ze vier jaar door de VS toerde en het publiek vermaakte met verhalen tussen de liedjes door. Met haar debuutroman Een gegeven nijlpaard behaalde ze de nummer 1-positie op de Deense bestsellerlijst.

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson (1963) woont op het eiland Gotland, in de Oostzee. Hij is jarenlang journalist en mediaconsultant geweest. Zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween was een ongekend fenomeen. Wereldwijd is deze in meer dan 45 talen uitgegeven en zijn er al meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. In 2013 werd ook de verfilming ervan een groot succes en staat er een Hollywood-verfilming van Will Ferrell op stapel

John Ironmonger

John Ironmonger groeide op in Nairobi. Zijn loopbaan is haast net zo onwaarschijnlijk als zijn verhalen: hij behaalde zijn doctoraat in zoölogie en stapte over op de IT-industrie. Daarnaast is hij altijd blijven schrijven. De dag dat de walvis kwam was zijn eerste roman die in het Nederlands vertaald werd, die door vele lezers en boekhandelaren tot favoriet gebombardeerd werd.

Franco Faggiani

Franco Faggiani woont in Milaan en werkt als journalist. Zijn debuutroman Tussen twee werelden veroverde de harten van veel lezers. Hij is ook de auteur van Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween, een ontroerende roman over een man die zichzelf in de natuur hervindt. Dat boek werd verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door in januari 2020. Zijn derde boek De jongen die met wolken speelde, een avontuurlijk

Richard Russo

Richard Russo (1949, Johnstown) woont met zijn vrouw aan de kust van de Amerikaanse staat Maine en in Boston. Zijn romans Empire Falls (Signatuur 2004) en Brug der zuchten (Signatuur 2008) kwamen allebei op de bestsellerlijst terecht. Voor Empire Falls won hij de prestigieuze Pulitzer Prijs. Zijn roman Het inzicht van Griffin verscheen in 2010 bij Signatuur en Schadevolle jaren in 2011. In 2013 verschi

Lees ook deze artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer

Verglijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van mooie romans? Neem dan zeker ook eens een kijkje op onderstaande themapagina’s!