Wat als er een pil bestaat om langdurige rouw te genezen?

Samenvatting

Het hart van Elizabeth is gebroken als haar zoontje overlijdt aan een ernstige hartafwijking. Een aantal jaar later ontwikkelt het farmaceutische bedrijf waar ze werkt als eerste ter wereld een pil om langdurige rouw en verdriet te genezen. Professor Thorsten Gjeldsted, die de werking ervan onderzoekt aan de universiteit van Aarhus, denkt dat de data gemanipuleerd worden om een nare bijwerking van het medicijn te maskeren. Samen met twee studenten probeert hij te achterhalen wie erachter zit en wat er aan de hand is.

Blauwe tonen is een intrigerende roman over hoe ver we gaan om verdriet, de pijn die we voor liefde betalen, te vermijden.

Goed om te weten

  • Indringende roman over rouw en liefde
  • Actueel en urgent gegeven: de rol van medische bedrijven in onze maatschappij
  • Van de auteur van Agathe, dat aan meer dan 29 landen werd verkocht

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789056727208
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Anne Cathrine Bomann
Vertaler: Ingrid Hilwerda, Janke Klok
Prijs: 23,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934168
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Anne Cathrine Bomann
Vertaler: Ingrid Hilwerda, Janke Klok
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 06-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789046176436
NUR: 302
Type: Luisterboek
Auteur(s): Anne Cathrine Bomann
Vertaler: Ingrid Hilwerda, Janke Klok
Voorlezer: Evrim Akyigit
Prijs: 13,99
Duur: 6 uur en 53 minuten
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 22-12-2022
Blauwe tonen
Blauwe tonen
Blauwe tonen
Paperback:
23,99
E-book:
9,99

Leesfragment

Emil stelde Shadi voor om niet thuis te zitten schrijven.
‘Denk je niet dat het een goed idee is om ergens anders te werken?’ had hij gevraagd; zij had gedacht dat ze zich dan moeilijk zou kunnen concentreren. Maar het blijkt dat het alziend oog van anderen en hun gebogen ruggen achter de tafels haar actief houden. En dan is er nog iets anders. Voor alle rituelen die in hun appartement als paden door welbekend terrein lopen, is hier, waar alles nieuw is, geen plek.
Ze opent het scriptiebestand. Haar eerste taak moet zijn dat ze onderscheid gaat maken tussen reguliere rouw en de rouw die een paar jaar geleden als zodanig werd gediagnosticeerd. Als een blijvende rouwstoornis. De icd-handleiding stelt diverse eisen waaraan je moet voldoen om die ziekte te kunnen diagnosticeren. Om te beginnen moet er minimaal een halfjaar zijn verstreken nadat de gebeurtenis waarover je rouwt heeft plaatsgevonden en er moet sprake zijn van een overlijden. Het is niet genoeg, zoals ze eerst dacht, dat je bijvoorbeeld bent gescheiden of je baan bent kwijtgeraakt, ongeacht hoe zwaar dat ook voor je is.
De studiezaal ruikt naar warme, zongebruinde lichamen en tassen met lunchpakketjes, die mensen meenemen naar de gemeenschappelijke ruimten van de bibliotheek of naar het park. Sommigen schrijven met muziek in hun oren, anderen gaan met hun hoofd op tafel liggen slapen totdat ze plotseling wakker schieten en schuldbewust om zich heen kijken. Een jongen rechts van haar met een muts op snurkt zachtjes, iemand heeft een raam geopend zodat de wind met de dikke gordijnen kan spelen. Shadi kijkt naar de klok en besluit het hoofdstuk waarmee ze bezig is af te maken, ook al geeft haar maag aan dat het tijd is om te gaan eten. Drie kwartier later pakt ze haar bakje met de kliekjes van gisteren en loopt ze in haar eentje naar buiten het scherpe licht in, terwijl haar vest haar plek in de bibliotheek bezet houdt

Gerelateerde artikelen

Tijd en plaats van 6 historische romans

Met een historische roman reis je terug in de tijd, maar de tijd waarnaar je terugreist verschilt per roman. Hier vind je 6 historische romans met de bijbehorende tijd én plaats!

Blog
Lees meer

Over Bittere koffie van Simonetta Agnello Hornby

Ben jij benieuwd naar De verborgen kleuren van het leven van Laura Imai Messina? Redacteur Anne van Uitgeverij Signatuur vertelt waarom jij deze bijzondere roman nú zou moeten oppakken!

Blog
Lees meer

5 x lekker lezen in de kerstvakantie

De kerstvakantie is natuurlijk bij uitstek het moment om eens een goed boek te lezen. Met deze 5 romans kom je jouw kerstvakantie wel door!

Blog
Lees meer