Huis in brand van Kamila Shamsie op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2019

De longlist voor de Europese Literatuurprijs 2019 is bekend. Twaalf boekhandels selecteerden de twintig beste, hedendaagse Europese romans die in 2018 in het Nederlands zijn verschenen. Eén van deze titels is Huis in brand van Kamila Shamsie!

De longlist van de Europese Literatuurprijs 2019 biedt de lezer een rijk aanbod uit twaalf verschillende landen, met een grote diversiteit aan historische, culturele, psychologische en filosofische thema’s, schrijfstijlen en vertelperspectieven. De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum Spui25, Athenaeum Boekhandel, het Nederlands Letterenfonds en weekblad De Groene Amsterdammer, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en de De Lancey Foundation.

Over Huis in brand
De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. is Eamonn Aneeka’s ware liefde? Of het middel tot Parvaiz’ bevrijding? Plots is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Kamila Shamsie geeft met dit spannende en hartverscheurende verhaal een uiterst genuanceerde inkijk in de complexiteit van burgerschap, liefde, familie en verschillende culturen in Europa.

Gerelateerde artikelen

Waarom is lezen goed voor je? 20 voordelen van lezen!

De échte boekenwurm hoeven we natuurlijk niet te overtuigen van de magie van boeken. Er zijn genoeg redenen om lekker te gaan lezen. Wij delen in dit artikel maar liefst 20 voordelen van lezen!

Blog
Lees meer