Kamila Shamsie wint Women’s Prize for Fiction

Kamila Shamsie heeft met haar boek Huis in brand, onlangs verschenen in het Nederlands bij Uitgeverij Signatuur, de prestigieuze Women’s Prize for Fiction gewonnen.

De jury: ‘Dit was een geweldige shortlist, het had diepte, rijkdom en variëteit. We kozen voor Huis in brand omdat we vinden dat dit boek het beste onze tijd weergeeft. Het gaat over identiteit, conflicterende loyaliteiten, liefde en politiek. Meesterlijk houdt Shamsie haar thema en vorm bij elkaar.  Het is een opmerkelijke roman dat we hartstochtelijk aanbevelen.’

In Huis in brand wordt de eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz  sterk op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden vader te treden. Wanneer de charismatische Eamonn verliefd wordt op Aneeka, raken de levens van de twee families onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dan blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Huis is brand stond eerder op de longlist van de Man Booker Prize 2017 en de shortlist van de Costa Novel of the Year. De BBC, Observer en Financial Times riepen het uit tot highlight van het jaar. Kamila Shamsie (1973) is in Pakistan geboren en opgegroeid. Haar werk is veelvuldig bekroond en vertaald in 22 landen. Shamsie woont afwisselend in Londen en Pakistan (waar ze onder state surveillance staat) en schrijft voor de Guardian. Ze is een belangrijke influential en wordt regelmatig door de media als expert ingeschakeld als het over Pakistan, moslims in Europa, burgerschap of verwante thema’s gaat.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in februari 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in februari bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer