Thrillers

Artikelen

Nieuwe boeken in juli 2024

Deze maand verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die deze maand bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

Zomerlezen: de beste boeken voor een geslaagde zomervakantie

Ook zo'n zin in een zomer met (ont)spannende boeken lezen op je balkon, in de tuin of op het strand?! Speciaal voor jouw zomer(vakantie) hebben we een overzicht gemaakt van onze beste thrillers van dit moment. Hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het beste past bij je (be)stemming 😉.

Blog
Lees meer

Over het thriller genre

Thrillers worden vaak gekenmerkt door een spannend plot en omvatten een breed scala aan subgenres die met elkaar verbonden zijn door het gevoel van spanning en gevaar dat de plot doordringt. Er is voor iedereen wel een geschikte thriller te vinden om urenlang in te kunnen verdwijnen.

Het tempo van een spannend boek is meestal snel en intens, met plotwendingen en onverwachte onthullingen die de lezer betrokken houden en op het puntje van haar of zijn stoel laten zitten.

De hoofdpersoon krijgt vaak te maken met fysiek gevaar, emotionele onrust en schade of psychologische uitdagingen terwijl hij of zij door de plot navigeert.

Thrillers verkennen ook thema’s als rechtvaardigheid, moraal en de menselijke conditie, waardoor diepte en complexiteit aan de plot worden toegevoegd. Dankzij deze huiveringwekkende plots en fantastische personages zijn thrillers dan ook vaak de oorzaak van slapeloze nachten.