Thrillers

Artikelen

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Nieuwe boeken in september 2023

In september 2023 verschijnen er weer volop nieuwe boeken. Ben jij benieuwd naar de boeken die in september bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees het hier!

Blog
Lees meer

Q&A met Carina van Leeuwen

Wanneer is iets een cold case en wat maakt iemand een goede forensisch rechercheur? En in hoeverre gebruikt zij haar zaken als inspiratie voor haar boeken?

Blog
Lees meer

Over het thriller genre

Thrillers worden vaak gekenmerkt door een spannend plot en omvatten een breed scala aan subgenres die met elkaar verbonden zijn door het gevoel van spanning en gevaar dat de plot doordringt. Er is voor iedereen wel een geschikte thriller te vinden om urenlang in te kunnen verdwijnen.

Het tempo van een spannend boek is meestal snel en intens, met plotwendingen en onverwachte onthullingen die de lezer betrokken houden en op het puntje van haar of zijn stoel laten zitten.

De hoofdpersoon krijgt vaak te maken met fysiek gevaar, emotionele onrust en schade of psychologische uitdagingen terwijl hij of zij door de plot navigeert.

Thrillers verkennen ook thema’s als rechtvaardigheid, moraal en de menselijke conditie, waardoor diepte en complexiteit aan de plot worden toegevoegd. Dankzij deze huiveringwekkende plots en fantastische personages zijn thrillers dan ook vaak de oorzaak van slapeloze nachten.