Weekendmiljonairs

Voetbalmakelaars op jacht naar goud

Samenvatting

Een Picasso aan de muur is tegenwoordig goedkoper dan een Neymar op het veld. Een Messi is meer waard dan een Monet. De Wolf of Wall Street is tegenwoordig te vinden in de skyboxen van de stadions. Spelershandel is de nieuwe goudmijn geworden. Kapitalisme in kwadraat. Want waar anders verdien je dertig miljoen euro op een dag? Waarom gaf Ronaldo een Grieks eiland cadeau aan zijn makelaar? De betrokkenen zwijgen over de deals als ware er een omerta. Niet voor niets is dit pas het eerste boek over de machtigste mannen in de voetbalwereld.

Voetbal is allang geen spelletje meer, maar een miljardenindustrie. Toen Johan Cruijff 45 jaar geleden voor zes miljoen gulden werd verkocht aan FC Barcelona kwamen er Kamervragen. ‘Welk mens is zoveel waard?’ Cruijff en vooral zijn schoonvader bleken de opmaat voor een ongekende goudkoorts. Intussen verdwijnt er jaarlijks bijna een miljard euro naar rekeningen van voetbalmakelaars. De auteurs nemen de lezer mee naar een wildwestwereld waar voormalige videotheekeigenaren en ex-kerstbomenverkopers de handel bepalen. Achter de glitter en glamour van de spelersmarkt schuilt een keihard door cash gedreven systeem waar het adagium ‘Show Me The Money’ de norm is. Een kleurrijk gilde van voormalige pizzabakkers, nachtclubhouders en ijsco-inpakkers heeft de miljardenindustrie in een ijzeren greep. Ze kopen complete clubs en opleidingscentra. In de schaduwen van de schijnwerpers wordt het echte spel gespeeld. Waarom een Messi tegenwoordig meer waard is dan een Monet leest u in Weekendmiljonairs .

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789067971478
NUR: 489
Type: Paperback
Auteur(s): Tom Knipping, Iwan van Duren
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 13-11-2018

Specificaties

ISBN: 9789067971485
NUR: 489
Type: E-book
Auteur(s): Tom Knipping, Iwan van Duren
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: VI boeken
Verschijningsdatum: 13-11-2018

Specificaties

ISBN: 9789046174074
NUR: 489
Type: Luisterboek
Auteur(s): Tom Knipping, Iwan van Duren
Voorlezer: Ad Knippels
Prijs: 13,99
Duur: 4 minuten
Uitgever: VI boeken
Verschijningsdatum: 20-08-2020

Gerelateerde artikelen

Las je Atomic Habits? Lees dan ook deze 7 boeken!

Atomic Habits van James Clear is het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert. Heb jij Atomic Habits gelezen en wil je meteen aan de slag met je goede gewoontes? Lees dan ook deze zeven boeken!

Blog
Lees meer

5 tips om geen herfstdip te krijgen

Jaarlijks hebben meer dan een half miljoen mensen last van een herfst-winterdip, wat resulteert in niet je bed uit willen komen. Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning, geeft 5 tips.

Blog
Lees meer