Boek Memphis Depay verschijnt op 28 mei

Op 28 mei verschijnt de officiële autobiografie van Memphis Depay, geschreven door VI-journalist Simon Zwartkruis. De titel luidt: Heart of a Lion en zal het werkelijke verhaal vertellen van het leven van Memphis, dat veel pieken, maar ook dalen heeft gekend.

Bestel hier het boek.

Inhoud

Iedereen heeft een mening over Memphis Depay. Slechts weinigen kennen zijn heftige levensverhaal. Het was tijd dat verhaal uit zijn eigen mond op te tekenen. Over een jeugd vol agressie en angst, met de bal als reddingsboei. Over een onstuimige zwerftocht langs scholen en gastgezinnen en voetbalclubs. Zijn doorbraak bij PSV, het fiasco in Manchester, zijn revival in Lyon en bij Oranje, de voortdurende commotie over zijn uiterlijk en image, de muzikale ambities, zijn kleine kringetje vertrouwelingen en zijn relatie met God: het komt allemaal aan bod in deze kwetsbare en tegelijkertijd krachtige en inspirerende biografie.

Over de auteur

Simon Zwartkruis (1969) is sinds begin 2008 werkzaam als verslaggever bij Voetbal International. Daarvoor werkte hij tien jaar bijSportweek en eerder vijf jaar bij het Haarlems Dagblad. Sinds 1998 is hij vaste volger van het Nederlands elftal. In die hoedanigheid was Zwartkruis als journalist aanwezig bij vier WK’s en vijf EK’s. In 2003 schreef hij de autobiografie van Clarence Seedorf.

Heart of a Lion – verschijnt 28 mei

Prijs – €20,99
ISBN 978 94 005 1185 9
Uitvoering – Paperback met flappen