Voetbal & maffia

We schieten je kapot

Samenvatting

Voetbal & maffia leest als een thriller. Maar dan wel een thriller die volledig is gebaseerd op feiten. Voetbal is de onschuld al lang voorbij. Goed georganiseerde criminele bendes verdienen miljarden aan het vervalsen van wedstrijden en schuwen geen enkel middel. In 25 verhalen uit alle hoeken van Europa ontstaat een schrikbarend beeld van de oorlog achter de schermen van het internationale voetbal.

Na hun schokkende reis door Europa gaan Tom Knipping en Iwan van Duren in deel twee op onderzoek uit in De lage landen. In de ruim 20 verhalen laten ze zien hoe je in bijvoorbeeld Oeganda en Thailand rijk kunt worden met wedstrijden uit de Jupiler League. Met het ene onthutsende verhaal na het andere leggen de journalisten bloot hoe de mooie sport is ontaard in een miljardenindustrie met een eigen omerta. Van controle is nauwelijks sprake.

Het onderzoeksduo van Voetbal International zette met beide boeken matchfixing in Nederland en Europa op de kaart. Al voor verschijnen leidden de bevindingen van de twee tot meer dan vijftig vragen in de Tweede Kamer. Wie dit boek na de laatste pagina dichtslaat, zal nooit meer met dezelfde blik naar voetbal kijken.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789067970679
NUR: 489
Type: Paperback
Auteur(s): Tom Knipping, Iwan van Duren
Prijs: 20,99
Aantal pagina's: 480
Uitgever: VI Boeken
Verschijningsdatum: 09-10-2017

Specificaties

ISBN: 9789067970686
NUR: 489
Type: E-book
Auteur(s): Tom Knipping, Iwan van Duren
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 500
Uitgever: Voetbal International
Verschijningsdatum: 10-10-2017
Voetbal & maffia
Voetbal & maffia
Paperback:
20,99

Gerelateerde artikelen

5 tips om geen herfstdip te krijgen

Jaarlijks hebben meer dan een half miljoen mensen last van een herfst-winterdip, wat resulteert in niet je bed uit willen komen. Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning, geeft 5 tips.

Blog
Lees meer