Versus

verbeteren versus vernieuwen, van return on investment naar return on learning, de weg naar toekomstig verdienvermogen
Versus
Versus

Vernieuwen is geen verbeteren. Bij vernieuwen staat het zoeken naar toekomstig verdienvermogen centraal, niet het beter uitvoeren van het bestaande model. Het resultaat is niet Return on Investment, maar Return on Learning.

Samenvatting

Vernieuwen is geen verbeteren. Verbeteringen zijn grijpbaar, planbaar en direct toepasbaar. Vernieuwingen zijn ontastbaar, onzeker en moeilijker direct te bevatten. Om te vernieuwen is het noodzakelijk te zoeken en te experimenteren. En dat is een groot contrast met beheersen en controleren.

Veel organisaties zien in dat alleen verbeteren niet meer voldoende is. Dat verbeteren zorgt voor het rendement van morgen, maar niet voor een duurzame toekomst.

Beslissers binnen bedrijven zijn echter vaak verbeteraars en worden onzeker van vernieuwing. Ze proberen met de mechanismen die ze hanteren om te verbeteren, ook vernieuwing te bewerkstelligen. En dat is kansloos. Verbeteren en vernieuwen zijn twee verschillende takken van sport. Vernieuwing realiseren vereist een andere organisatie, waarin zoeken en ontwikkelen van toekomstig verdienvermogen centraal staat in plaats van executie van het bestaande model. En waarin het resultaat niet Return on Investment is, maar Return on Learning.

Dit boek geeft je de inzichten en middelen om vernieuwing te realiseren. En om vernieuwers en verbeteraars niet te laten vechten, maar juist samen aan de duurzame toekomst te laten werken.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400506763
NUR: 801
Type: Paperback
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 112
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 05-01-2016

Specificaties

ISBN: 9789044974553
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 02-05-2019
Versus
Versus
Paperback:
14,99
E-book:
9,99

Gerelateerde artikelen