No ego

Hoe ongekroonde helden de wereld veranderden en wat wij van hen kunnen leren

Darwin, Ghandi en Kennedy kent iedereen. Maar ken je Claudette Colvin, Chico Mendes en Hypatia? Grote kans van niet. Terwijl zij ook de wereld veranderden. Dit is een eerbetoon aan de onbekende helden wiens invloed lang verborgen bleef.

Samenvatting

Heb je ooit gehoord van Darwin, Gandhi, Kennedy of Jezus? Grote kans van wel. Heb je ooit gehoord van Claudette Colvin, Chico Mendes, Hypatia of Kurt Zemisch? Grote kans van niet. Terwijl ook zij de wereld veranderden.

Daarom hulde aan de onbekenden die de wereld veranderden. Aan degenen die invloed hebben gehad, maar van wie bijna niemand het weet. En van wie niemand het hoefde te weten.

Robert Goddard legde de basis voor de moderne ruimtevaart, Annie Kopchovsky fietste eind 19e eeuw de wereld rond en werd een symbool voor emancipatie, Alfred Russel Wallace bedacht het evolutieprincipe en Tupou I voorkwam de kolonisatie van Tonga.

Dit boek laat je kennismaken met veel onbekenden, die ieder op hun eigen manier hun droom najaagden en de wereld veranderden. Het onderzoekt wat hen kenmerkt en wat je daarvan kunt leren.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400503717
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 16,95
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 10-07-2014

Specificaties

ISBN: 9789044971224
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Rob Adams
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 12-06-2019
No ego
No ego
Paperback:
16,95
E-book:
7,99

Gerelateerde artikelen

Dag van de Mentale Gezondheid

10 oktober is de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. De Mental Health Foundation staat er eveneens achter en ziet dat er echt maar één manier is om dit te doen: door met elkaar over mentale gezondheid te (blijven) praten!

Blog
Lees meer