Waar laat ik mijn handen op 7 in de Managementboek top 100

Waar laat ik mijn handen? van communicatietrainer Serge van Rooij stijgt door naar 7 in de Managementboek top 100.

Serge van Rooij geeft in Waar laat ik mijn handen? antwoord op de 25 meest gestelde vragen bij presentatie-trainingen. Vragen als: ‘Hoe maak ik een boodschap die blijft plakken?’, ‘Ben ik nog wel authentiek als ik oefen?’, ‘Hoe kan ik zorgen voor meer interactie met mijn publiek?’ en natuurlijk ‘Waar laat ik mijn handen?’.

De praktische antwoorden zijn verrassend eenvoudig toe te passen en hebben een groot effect op de spreker én het publiek. Op een luchtige manier beschrijft hij hoe je een presentatie maakt die leuk is om te geven en boeiend is om naar te luisteren.

‘Het is een praktijkboek, want ik hou van praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Daarvoor geldt, net als in mijn dagelijkse praktijk, dat jij beslist of de tips bij jou passen. Geef ze in elk geval een kans, want elke nieuwe vaardigheid is even wennen. Elk hoofdstuk in Waar laat ik mijn handen? begint met een vraag van een van mijn opdrachtgevers. De tips die ik mijn opdrachtgever heb gegeven vind je terug in het hoofdstuk. Het zijn waargebeurde anekdotes, maar ik heb in de meeste gevallen de namen van de mensen en de organisaties waarvoor ze werken aangepast zodat niemand ze kan herkennen. Behalve als ze over mezelf gaan, want geloof me: ik heb ook de nodige fouten gemaakt. De hoofdstukken kun je ook los van elkaar lezen. Je kunt dus gewoon beginnen bij jouw meest urgente vraag. Ik wens je veel (lees)plezier met dit boek, maar nog meer met je volgende presentatie.’ – Serge van Rooij, blog op Managementboek.nl

 

Gerelateerde artikelen