BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT
NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Praktische antwoorden op de 25 meest gestelde vragen tijdens presentatie-trainingen

Theoretisch onderbouwd en getest in de praktijk

De hoofdstukken zijn los van elkaar lezen. Je kunt iedere keer beginnen bij jouw meest urgente vraag.

Alleen al in Nederland worden elke dag ontelbare presentaties gegeven. De meeste van die presentaties zijn oersaai. De spreker, maar ook het publiek, beleeft er meestal weinig lol aan.

Serge van Rooij geeft antwoord op de 25 meest gestelde vragen bij presentatie-trainingen. Vragen als: ‘Hoe maak ik een boodschap die blijft plakken?’, ‘Ben ik nog wel authentiek als ik oefen?’, ‘Hoe kan ik zorgen voor meer interactie met mijn publiek?’ en natuurlijk ‘Waar laat ik mijn handen?’. De praktische antwoorden zijn verrassend eenvoudig toe te passen en hebben een groot effect op de spreker én het publiek. Op een luchtige manier beschrijft hij hoe je een presentatie maakt die leuk is om te geven en boeiend is om naar te luisteren.

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

Paperback | 192 p. | ISBN: 9789400511910 | € 17,99

Waar laat ik mijn handen?

Praktische antwoorden op de 25 meest gestelde vragen tijdens presentatie-trainingen.

INLEIDING | EEN GOED VERHAAL | DE BESTE VERSIE VAN JEZELF | INTERACTIE MET JE PUBLIEK OVER HET BOEK GRATIS E-BOOK ONLINE PRESENTEREN | OVER DE AUTEUR 


De meeste presentaties zijn oersaai. Hoe geef je nu een presentatie die leuk is om te geven en boeiend is om naar te luisteren? Communicatietrainer Serge van Rooij geeft antwoord op die vraag.

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.’
— Albert Einstein

INLEIDING

Dit is een greep uit de vragen die me het vaakst gesteld worden. Presenteren is voor de meeste mensen nu eenmaal lastig. Dat is onhandig in deze tijd waarin er min of meer van je verwacht wordt dat je kunt presenteren. Een beetje gek is dat wel, want de meeste mensen hebben nooit echt goed geleerd hoe ze moeten presenteren. Je moet het vaak zelf maar uitzoeken, terwijl het een belangrijke vaardigheid is. 
En of het nog niet erg genoeg is, lijkt het wel of de verwachtingen alleen maar toenemen. 

‘Wat doe ik nou met mijn handen?’ ‘Hoe houd ik mijn publiek geboeid?’ ‘Heb je nog tips om mijn zenuwen in bedwang te houden?’

In de vijftien jaar dat ik als presentatiecoach werk, heb ik overtuigende antwoorden gevonden op de meest gestelde vragen over het geven van presentaties door mijn samenwerking met stemcoaches, storytellers, regisseurs en collega-trainers. Daarnaast heb ik alles gelezen wat er is over presenteren, storytelling, pitchen, overtuigen, de ons brein, beïnvloeden, charisma en non-verbale communicatie.  Alle antwoorden en tips in mijn boek Waar laat ik mijn handen? zijn dus theoretisch onderbouwd en getoetst in de praktijk.

Serge van Rooij

Als je presenteert heb je misschien het gevoel dat je op elke vraag een antwoord moet hebben, of je bent zo enthousiast over een onderwerp dat je alles wilt vertellen. Het kan ook zijn dat je heel precies bent en je daarom verliest in de details. Hoe dan ook: voor je het weet, stort je een tsunami aan informatie uit over je publiek. Het is oorzaak nummer één voor Death by PowerPoint

Omdat ik dat niemand gun, heb ik in het hoofdstuk 'Een goed verhaal' de vragen gebundeld die te maken hebben met de inhoud van je presentatie. 

Wat is het grootste misverstand over presenteren? Hoe houd ik het boeiend? Hoe kom ik erachter wat mijn publiek wil weten? Hoe raak ik de juiste snaar?..

Een goede verhaallijn is namelijk cruciaal als je wilt dat jouw boodschap blijft plakken. En daar heb je (nog) geen PowerPoint bij nodig. 

Toch openen veel mensen meteen PowerPoint of een vergelijkbaar programma als ze hun presentatie voorbereiden. Hoewel het voelt alsof je daarmee efficiënt bent, doe je vaak langer over een sheet dan je dacht. Dat komt omdat je twee dingen tegelijk doet: je zet je presentatie in elkaar terwijl je een verhaallijn
bedenkt. Als je vervolgens ook nog ‘even’ een passend plaatje moet zoeken, ben je al snel twee uur verder. In dit deel van het boek leer je daarom hoe je dit sneller en beter kunt doen.

1. EEN GOED VERHAAL

BESTELLEN
FRAGMENT
BESTELLENFRAGMENT

Een boodschap die blijft plakken:

1) Eenvoudig: is je boodschap voor iedereen eenvoudig te begrijpen? 
Vertel je niet te veel details?
2) Onverwacht: is je boodschap of de wijze waarop je de boodschap
vertelt verrassend?
3) Geloofwaardig: kun je je boodschap onderbouwen met bewijs?
4) Concreet: is je boodschap zo concreet dat iemand anders het
voor zich ziet?
5) Gevoel: appelleert je boodschap aan de emoties van je publiek?
6) Verhalend: heb je een anekdote om je boodschap tot leven te
laten komen?

CHECKLIST

In het eerste deel van het boek staat de inhoud van je presentatie centraal. Nu ben jij aan de beurt. Die volgorde is niet toevallig gekozen. 

Als jij namelijk vertrouwen hebt in de inhoud van je presentatie, dan gaat er automatisch veel goed in je lichaamstaal. Je inhoud en de wijze waarop je deze overbrengt, gaan hand in hand.

 Stel je voor dat je collega een resentatie geeft over de nieuwe marketingcampagne van jullie bedrijf. Ze zegt dat ze er heel enthousiast over is, maar je ziet de twijfel in haar gezicht. Hoe sterk haar boodschap inhoudelijk ook is, je gelooft die gewoon niet.

‘It’s what you practice in private that you will be rewarded for in public.’ — Tony Robbins

Je lichaamstaal kan dus je boodschap versterken, maar ook afbreken. Het is zeker goed om van jezelf te weten wat jouw lichaamstaal zegt, maar overdrijf het niet. Ik zie soms mensen heel verkrampt presenteren, omdat ze veel te bewust bezig zijn met hun handen, voeten en andere lichaamsdelen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die er helemaal niet mee bezig zijn omdat ze authentiek willen zijn. Zoals altijd ligt de waarheid
volgens mij in het midden. Want als je bewust je lichaamstaal inzet, kom je juist authentieker over. In dit deel ga ik daar verder op in. Daarnaast vind je antwoorden op belangrijk vragen als: ‘Hoe haal ik meer uit mijn stem?’, ‘Moet ik stilstaan of juist bewegen?’
en natuurlijk de vraag der vragen: ‘Waar laat ik mijn handen?’.

2. DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

BESTELLENFRAGMENTBESTELLENFRAGMENT

Ik krijg regelmatig de vraag of ik nog een paar leuke ideetjes heb voor meer interactie met publiek. Als ik dan vraag waarom, zeggen mensen vaak dat het fijn is als het publiek meedoet. Ze vergeten dat de beste vorm van interactie een interessante inhoud is, gepresenteerd door een bevlogen spreker. Als die twee onderdelen goed in balans zijn, dan zit het publiek op het puntje van zijn stoel.

Als je een goede verhaallijn hebt en je weet hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn, missen we nog één ingrediënt voor een goede presentatie: geboeid publiek.

Niet iedereen in je publiek trouwens, want er zitten altijd mensen bij die hun dag niet hebben. Dat heeft meestal niks met jou te maken, maar zo voelt het wel. Hoe ga je daar dan mee om? En wat nou als het wel aan jou ligt? Of wat doe je met die collega die altijd
precies de vragen stelt waar je niet op zit te wachten? Hoe maak je oogcontact met je publiek zonder dat het creepy wordt voor jou of de mensen in de zaal? Hoog tijd dus om het publiek erbij te halen in het laatste deel van dit boek.

3. INTERACTIE MET JE PUBLIEK

BESTELLENFRAGMENT

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Waar laat ik mijn handen online?

Door de coronacrisis moest iedereen ineens aan de slag met Teams of Google Meet om presentaties te houden en vergaderingen bij te wonen. En al snel bleek dat er bij een onlinepresentatie meer komt kijken dan je PowerPoint simpelweg via een schermpje delen. 

Hoewel veel van de belangrijkste natuurwetten over presenteren die worden beschreven in het boek ook online van toepassing blijven zijn er een aantal wezenlijke verschillen om rekening mee te houden tijdens je presentaties.

Om snel behendig te worden in online presenteren heeft Serge van Rooij vijf nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan zijn boek die je hier gratis kunt downloaden. 


DOWNLOADEN

E-BOOK ONLINE PRESENTEREN

BESTELLENFRAGMENT

‘Presenteren is zorgen dat mensen iets gaan doen, laten of nooit meer vergeten. Verbale meester Serge legt in dit boek uit hoe je dat doet. Aanrader!’
— Remco Claassen, Nederlands best beoordeelde spreker en auteur van Verbaal Meesterschap

Serge van Rooij is communicatietrainer en als partner van Bex*communicatie verantwoordelijk voor de trainingsdivisie. Hij traint CEO’s, Nederlandse ambassadeurs en andere professionals die er moeten staan op belangrijke momenten in hun carrière. 

In de ruim 15 jaar dat hij als trainer actief is, zocht hij naar antwoorden op de vragen van de mensen die hij trainde. Daarvoor dompelde hij zich onder in de wereld van beïnvloeden, storytelling, presenteren en overtuigen, en leerde hij veel van storytellers, stemcoaches, regisseurs, traumapsychologen en professionals uit de kleinkunst.

‘Serge was mijn coach voor mijn TED Talk. Zijn kracht? Hij is eerlijk. In zijn kritiek en zijn lof. En hij maakte mij gewoon beter. Hij is een kei in zijn vak.’ — Peter Vandermeersch, voormalig hoofdredacteur NRC Handelsblad

‘Geen moeilijke methode of eindeloze theoretische verhandelingen, maar meteen aan de slag met handige tips en checklists die een van de beste presentatietrainers van Nederland handig voor je heeft verzameld. - Theo Hendriks, storyteller en auteur van onder andere The Wow Starts Now en No Story, No Glory 

‘Een superpraktisch boek dat íédereen helpt bij de voorbereiding en uitvoering van zijn of haar presentatie; of je nu op school zit, voor je werk moet presenteren of een TED Talk houdt.’ - Danielle van Schaijk, interim-hr-professional bij powhr

OVER DE AUTEUR

BESTELLENFRAGMENT

EEN GOED VERHAAL

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

INTERACTIE MET JE PUBLIEK

OVER HET BOEK

GRATIS E-BOOK ONLINE PRESENTEREN

CHECKLIST

Introverte sprekers

1) Presenteer alleen onderwerpen waar je echt iets mee hebt.
2) Probeer geen extravert te zijn, benut juist je introverte kwaliteiten:
eerst denken, dan doen.
3) Oefen zoveel als je kunt.
4) Maak er een gesprek van.
5) Vul je energie aan na je presentatie.

BESTELLENFRAGMENT

Serge van Rooij traint CEO’s, Nederlandse ambassadeurs en andere professionals die er moeten staan op belangrijke momenten in hun carrière.

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Waar laat ik mijn handen?

Praktische antwoorden op de 25 meest gestelde vragen tijdens presentatie-trainingen.

Hoe geef je nu een presentatie die leuk is om te geven en boeiend is om naar te luisteren? Communicatietrainer Serge van Rooij geeft antwoord op die vraag. 

BESTELLEN

OVER HET BOEK

OVER DE AUTEUR