BESTELLEN
BESTEL HET BOEK

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Het ouderschap is de meest waardevolle en gewaardeerde baan ter wereld, maar ook een van de uitdagendste. Dit wordt zeker zo ervaren door hoogsensitieve ouders. Deze gevoelige ouders zijn sterk afgestemd op hun kinderen; ze denken diep na over alles wat hen aangaat en dat roept heftige emoties op, zowel positieve als negatieve. 

Hoogsensitieve ouders ervaren veel meer stress tijdens het ouderschap dan ouders die niet hoogsensitief zijn. Toch kan hun gevoeligheid ook hun belangrijkste kracht zijn bij het opvoeden. 

Dit boek bevat: • een test om je niveau van hoogsensitiviteit te bepalen • handvatten voor hoe je de toename aan sociale stimulatie en interactie sinds je kinderen hebt kunt bolwerken • technieken om contact te hebben met andere ouders als je verlegen bent • inzichten in de vijf grootste uitdagingen van hoogsensitieve ouders in relaties en hoe je daarmee kunt omgaan.

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

E-BOOK

HOOGSENSITIEVE OUDERS

Hét zelfhulpboek voor ouders die hoogsensitief zijn

ELAINE N. ARON

Elaine N. Aron is dé Internationale expert op het gebied van Hoogsensitiviteit

Elaine N. Aron ontwikkelde de veel gebruikte hoogsensitiviteit test om je niveau van hoogsensitiviteit te bepalen (staat in het boek)

De auteur schreef meerdere bestsellers over het onderwerp hoogsensitiviteit

HOOGSENSITIEVE OUDERS

Elaine N. Aron

Wees briljant in jouw rol als opvoeder, zelfs als de wereld je overweldigt

LEES EEN FRAGMENT

OOK VAN

Elaine N. Aron

BESTEL HET BOEKE-BOOKLEES EEN FRAGMENT

Alle ouders vinden opvoeden lastig. Volgens ons onderzoek geldt dat voor hoogsensitieve (HS) ouders, in elk geval in Engelstalige landen, zelfs nog meer. Maar er is ook goed nieuws: die HSouders vertelden dat ze in veel opzichten meer op hun kind waren afgestemd.
De vraag is nu: ben jij ook hoogsensitief? Weet je dat niet zeker, blader dan door naar de test op bladzijde 13 om te kijken of dat zo is. Als je hoogsensitief bent, kan die o zo belangrijke afstemming op je kind jouw beste kwaliteit als ouder zijn. Het doel van dit boek is om je te helpen gebruik te maken van die afstemming, zodat opvoeden minder lastig is en je er meer plezier aan beleeft.
(Even voor de duidelijkheid: dit is geen boek over het opvoeden van hoogsensitieve kinderen, dat onderwerp wordt behandeld in mijn boek Het hoogsensitieve kind. Dit boek gaat over wat het betekent om als ouder hoogsensitief te zijn, los van de vraag of je
kinderen dat ook zijn.)
Alle ouders komen tijd tekort, of ze nu hoogsensitief zijn of niet. Ben je echter hoogsensitief, dan moet je nog zorgvuldiger met je tijd omgaan dan andere ouders. Volgens onderzoek raak je als hoogsensitief persoon (HSP) namelijk sneller overprikkeld.
Naast de tijd die je nodig hebt om op te voeden, heb je dus meer tijd nodig om bij te komen. Zonder die rusttijd raak je geïrriteerd en voel je je simpelweg ellendig, waardoor er van afstemming op je kind weinig meer over is. In dit boek proberen we voorzichtig
om te gaan met je kostbare tijd door ons te richten op wat jij het meest nodig hebt.

HOOGSENSITIEVE OUDERS

Fragment

BESTEL HET BOEKE-BOOK

Lees ook deze boeken van Elaine N. Aron over hoogsensitiviteit.

BEKIJK ALLE BOEKEN

Elaine N. Aron

Biografie

Elaine N. Aron doet al sinds 1992 onderzoek naar hoogsensitiviteit en schreef naast wetenschappelijke artikelen onder meer de boeken Hoog Sensitieve PersonenHet Hoog Sensitieve KindHoog Sensitieve Personen in de liefde en De kracht van zelfwaardering. Naast haar eigen praktijk voor psychotherapie publiceert ze samen met haar echtgenoot ook artikelen over familierelaties. 

BESTEL HET BOEKE-BOOK