Hoogsensitieve ouders

Wees briljant in jouw rol als opvoeder, zelfs als de wereld je overweldigt
Hoogsensitieve ouders
Hoogsensitieve ouders
Hoogsensitieve ouders

De praktische en positieve gids voor hoogsensitieve ouders om te leren omgaan met hun hoogsensitiviteit tijdens de opvoeding van hun kinderen.

Samenvatting

Het ouderschap is de meest waardevolle en gewaardeerde baan ter wereld, maar ook een van de uitdagendste. Dit wordt zeker zo ervaren door hoogsensitieve ouders. Deze gevoelige ouders zijn sterk afgestemd op hun kinderen; ze denken diep na over alles wat hen aangaat en dat roept heftige emoties op, zowel positieve als negatieve. Hoogsensitieve ouders ervaren veel meer stress tijdens het ouderschap dan ouders die niet hoogsensitief zijn. Toch kan hun gevoeligheid ook hun belangrijkste kracht zijn bij het opvoeden. Dit boek bevat: • een test om je niveau van hoogsensitiviteit te bepalen • handvatten voor hoe je de toename aan sociale stimulatie en interactie sinds je kinderen hebt kunt bolwerken • technieken om contact te hebben met andere ouders als je verlegen bent • inzichten in de vijf grootste uitdagingen van hoogsensitieve ouders in relaties en hoe je daarmee kunt omgaan

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400512443
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Elaine N. Aron
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 272
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-07-2020

Specificaties

ISBN: 9789044979237
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Elaine N. Aron
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 280
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 07-07-2020

Specificaties

ISBN: 9789046173688
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Elaine N. Aron
Voorlezer: Irma Hartog
Prijs: 15,99
Duur: 8 uur en 25 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-08-2021
Hoogsensitieve ouders
Hoogsensitieve ouders
Hoogsensitieve ouders
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Wat houdt het in om een hoogsensitieve ouder te zijn?
Laten we beginnen met de feiten: hooggevoeligheid is een aangeboren eigenschap die wordt aangetroffen bij ongeveer 20 procent van de bevolking. Je zou het een succesvolle alternatieve overlevingsstrategie kunnen noemen, omdat het in ongeveer hetzelfde percentage wordt aangetroffen bij individuen van meer dan honderd diersoorten.
Het is een uitgebreid onderzocht begrip waar we veel inzicht in hebben, zoals je in dit hoofdstuk zult zien. Door wetenschappers wordt het ook wel ‘sensorische verwerkingsgevoeligheid’ genoemd (wat overigens geen verband houdt met de zogenaamde sensorische verwerkingsstoornis), omdat het belangrijkste kenmerk van mensen met die eigenschap is dat ze informatie grondiger verwerken dan anderen, oftewel er is sprake van ‘hoge omgevingssensitiviteit’. Iedereen is in zekere zin gevoelig voor zijn omgeving, maar HSP’en in hogere mate.
Als je de test voorafgaand aan dit hoofdstuk hebt gedaan, dan begin je misschien te beseffen dat je deel uitmaakt van de minderheid van hoogsensitieve mensen. Of je wist dat al. Hoe dan ook zul je ontdekken dat je de opvoeding van je kinderen door je hooggevoeligheid heel anders zult ervaren, en hoe je daarmee kunt omgaan en er je voordeel mee kunt doen. Dit eerste hoofdstuk is bedoeld om jou (en iedereen aan wie jij dit hoofdstuk laat lezen, zodat die jou beter begrijpt) te laten zien hoe je eigenschap in elkaar zit. We geven je een korte, maar complete uiteenzetting over hooggevoeligheid en over het onderzoek ernaar.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe boeken in november 2022

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in november bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer