Liefde & relatie

Gerelateerde artikelen

Vijf tips en oefeningen om je relatie te versterken

In het boek Liefde delen dr. John Gottman en dr. Julie Gottman hun belangrijkste inzichten en geven ze je een praktisch zevendaags stappenplan voor meer intimiteit en een liefde die standhoudt. Wie je ook bent, en wat voor relatie je ook hebt: Liefde laat je zien hoe je met een paar kleine veranderingen al je relaties fundamenteel en blijvend kunt verbeteren.

Blog
Lees meer

15 non-fictieboeken om te lezen vóór je 30ste!

an je 20ste tot je 30ste maken mensen vaak enorme veranderingen mee: studeren, op jezelf wonen, een relatie, kinderen er kan van alles op je af komen. Wat het leven ook voor je in petto heeft: met deze boeken ben je er klaar voor!

Blog
Lees meer

Over liefde en relatie boeken

Non-fictieboeken over liefdes en relaties zijn werken die begeleiding, advies of inzicht bieden in persoonlijke relaties, in het bijzonder de romantische soort. Ze kunnen worden geschreven door deskundigen op het gebied van psychologie, counseling, of relatiecoaching, of door personen die persoonlijke ervaring hebben met relaties.

Non-fictie boeken over liefdes en relaties behandelen een scala aan onderwerpen, waaronder dating, huwelijk, communicatie, conflictoplossing, intimiteit en seksualiteit. Ze kunnen strategieën aanreiken om de communicatie te verbeteren, conflicten op te lossen, of inzicht bieden in de psychologie van aantrekkingskracht en gehechtheid.

 

Deze boeken zijn bedoeld om lezers te helpen de behoeften en verlangens van hunzelf en die van hun partner te begrijpen, en daarmee diepere en betekenisvollere relaties te bevorderen. Ze kunnen ook begeleiding bieden bij het omgaan met uitdagingen en moeilijke situaties die zich in relaties voordoen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle adviezen in deze boeken van toepassing zijn op elke situatie of relatie, en lezers moeten hun eigen oordeel gebruiken en indien nodig professionele begeleiding zoeken.