Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijk groeien met Brené Brown

Dr. Brené Brown is hoogleraar aan de Universiteit van Houston, waar ze al twintig jaar onderzoek doet naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TED Talk die miljoenen keren is bekeken en van haar boeken waarvan vijf de eerste plek van de New York Times-bestsellerlijst bereikten.

Artikelen over persoonlijke ontwikkeling

Vijf manieren om een voorjaarsdip te voorkomen

Het voorjaar brengt vernieuwing en frisheid, maar voor sommigen kan het ook een tijd van vermoeidheid en lusteloosheid zijn. Hier zijn vijf effectieve strategieën, elk ondersteund door een boek dat je op weg helpt naar een positieve verandering.

Blog
Lees meer

5 opdrachten om te investeren in het schrijven

Het programma van Een leven lang schrijven van Julia Cameron duurt zes weken. In de eerste week investeer je vooral – je bereidt jezelf voor op de langdurige verbintenis tussen schrijver en project. Lees hier een fragment met 5 opdrachten

Blog
Lees meer

Over zelfhulpboeken

Boeken over persoonlijke ontwikkeling zijn boeken die erop gericht zijn mensen te helpen hun persoonlijke en/of professionele leven te verbeteren. Ze kunnen een reeks onderwerpen behandelen die strekken van zelfhulp en motivatie tot loopbaanontwikkeling en leiderschap.

Deze boeken kunnen worden geschreven door deskundigen op het gebied hiervan, zoals levenscoaches, motiverende sprekers en bedrijfsleiders, of door personen die zelf ervaring hebben met de onderwerpen die ze behandelen.

Ze kunnen strategieën aanreiken voor het stellen en bereiken van doelen, het verbeteren van het gevoel van eigenwaarde, het verbeteren van interpersoonlijke relaties en het beheersen van stress en angst.

Boeken over persoonlijke ontwikkeling kunnen daarnaast ook begeleiding en steun bieden aan mensen die persoonlijke of professionele uitdagingen ondervinden, zoals loopbaanovergangen, relatieproblemen of financiële moeilijkheden. Ze bieden ook inspiratie en motivatie aan lezers om actie te ondernemen en positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

 

Vergelijkbare thema's

Wil jij je graag nog verder persoonlijk ontwikkelen? Neem dan zeker een kijkje op onze andere non-fictiethemapagina’s!