Het beste komt nog

Hoe je jezelf kunt vernieuwen en inspireren in de tweede helft van je leven
Het beste komt nog
Het beste komt nog

New York Times-bestseller over de tweede helft van je leven van geluksprofessor Arthur C. Brooks

Samenvatting

Creëer een leven dat alleen maar beter en relevanter wordt naarmate je ouder wordt.

Dit boek is als een wegenkaart naar zingeving, betekenis en succes naarmate we ouder worden. Veel van ons denken dat hoe succesvoller we zijn, hoe minder vatbaar we zijn voor sociale en professionele irrelevantie. Maar de waarheid is, hoe groter onze successen en hoe meer waarde we hieraan hechten, hoe sneller het opvalt als we dat niveau niet meer halen. En dat is pijnlijk.
Wat kunnen we nu doen om onze rijpere jaren alsnog vol geluk, voldoening en ook succes te laten zijn? Brooks laat ons zien dat echt levenssucces voor iedereen haalbaar is. Door je aandacht op andere gewoontes en prioriteiten te leggen, zoals wijsheid, het loslaten van ‘lege’ beloningen, verbinding en dienstbaarheid, maken we ons klaar voor hernieuwd geluk

Goed om te weten

  • Een boek over geluk voor mensen die invulling zoeken voor de tweede helft van hun leven
  • De auteur heeft 7 jaar onderzoek gedaan
  • Een New York Times-bestseller

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517172
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Arthur Brooks
Vertaler: Edzard Krol
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-04-2024

Specificaties

ISBN: 9789044936490
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Arthur Brooks
Vertaler: Edzard Krol
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-04-2024
Het beste komt nog
Het beste komt nog
Paperback:
24,99
E-book:
12,99

Leesfragment

De man in het vliegtuig die mijn leven veranderde

‘Het is níét waar dat niemand je meer nodig heeft.’
Deze geïrriteerde woorden waren afkomstig van een oudere vrouw die tijdens een late vlucht van Los Angeles naar Washington d.c. achter me zat. Het was donker en stil in het vliegtuig en de meeste mensen sliepen of keken naar een film.
Ik was op mijn laptop aan het werk en probeerde naarstig iets af te ronden wat ik inmiddels volledig ben vergeten, maar wat indertijd van cruciaal belang leek te zijn voor mijn leven, geluk en toekomst. Een man van wie ik aannam dat het haar echtgenoot was, reageerde met een bijna niet te verstaan gemompel.
‘O, het zou niet beter zijn als je dood was, zeg dat nou niet,’ zei de vrouw.
Ondertussen was mijn aandacht volledig getrokken. Ik was niet van plan af te luisteren, maar onwillekeurig gebeurde het toch. Als mens voelde ik met ze mee, als sociaal wetenschapper was ik beroepsmatig geïnteresseerd. In gedachten schiep ik een beeld van de echtgenoot. Ik stelde me iemand voor die zijn hele leven in relatieve onbekendheid hard had gewerkt, iemand die teleurgesteld was dat zijn dromen niet waren uitgekomen; misschien de loopbaan die hij nooit had nagestreefd, de opleidingen die hij nooit had gevolgd of het bedrijf dat hij nooit had opgericht. Ondertussen, zo stelde ik me voor, moest hij met pensioen en werd hij afgedankt als het nieuws van gisteren.
Na de landing ging het licht aan en kon ik eindelijk een blik op de ongelukkige man werpen. Ik schrok, want ik herkende hem. Hij was heel bekend, beroemd zelfs. Op dat moment was hij halverwege de tachtig en hij was algemeen bekend geweest als held, om zijn moed, vaderlandsliefde en verdiensten van tientallen jaren geleden. Ik had hem sinds mijn jeugd bewonderd.
Toen hij mij door het middenpad van het vliegtuig passeerde, werd hij door de passagiers herkend en steeg er een eerbiedig gemompel op. Staand in de deuropening van de cockpit herkende de piloot hem en zei, terwijl hij mijn gedachten verwoordde: ‘Meneer, ik heb u al bewonderd sinds ik een klein jongetje was.’ De oudere man – die kort daarvoor blijkbaar dood had gewild – straalde vanwege de erkenning van zijn grote verdiensten uit het verleden.
Ik vroeg me af wat een betere beschrijving van de man was: degene die daar nu blij en trots stond te stralen of degene die twintig minuten eerder zijn vrouw vertelde dat hij dood wilde?

Gerelateerde artikelen

Vijf manieren om een voorjaarsdip te voorkomen

Het voorjaar brengt vernieuwing en frisheid, maar voor sommigen kan het ook een tijd van vermoeidheid en lusteloosheid zijn. Hier zijn vijf effectieve strategieën, elk ondersteund door een boek dat je op weg helpt naar een positieve verandering.

Blog
Lees meer

5 opdrachten om te investeren in het schrijven

Het programma van Een leven lang schrijven van Julia Cameron duurt zes weken. In de eerste week investeer je vooral – je bereidt jezelf voor op de langdurige verbintenis tussen schrijver en project. Lees hier een fragment met 5 opdrachten

Blog
Lees meer

Non-fictie top 10 van 2023

In het afgelopen jaar zijn er weer volop inspirerende non-fictieboeken uitgekomen. Hier vind je een overzicht van de top 10 non-fictie van 2023 die zijn verschenen bij Lev. uitgevers.

Blog
Lees meer