Omslag het geschenk van de wildernis elli H radinger

De natuurlijke wereld

Artikelen over de natuurlijke wereld

Werelddierendag: 10 boekentips!

4 oktober is het Dierendag: dé dag om dieren in het zonnetje te zetten. Of het nou om honden, katten of rode panda's gaat: alle dieren verdienen liefde en aandacht. Vier werelddierendag met het lezen van boeken over dieren. Wij geven 10 leestips!

Blog
Lees meer

Over natuur- en dierenboeken

Natuur- en dierenboeken zijn boeken over de natuur en haar bewoners. Ze kunnen betrekking hebben op uiteenlopende onderwerpen, van wilde dieren, huisdieren en biodiversiteit tot ecosystemen en milieubehoud.

Natuur- en dierenboeken kunnen vele vormen aannemen waaronder veldgidsen, memoires, essays, wetenschappelijke studies en fotoboeken. Ze kunnen worden geschreven door deskundigen op het gebied van biologie, ecologie of natuurbehoud, of door personen met een persoonlijke interesse in of passie voor de natuur.

Deze boeken zijn bedoeld om de lezers te helpen hun begrip en waardering voor de natuur te vergroten en hen te inspireren om actie te ondernemen om deze te beschermen. Ze kunnen informatie geven over verschillende soorten planten en dieren, hun habitat en gedrag, en de manieren waarop ze met elkaar en hun omgeving omgaan.

Vergelijkbare thema's

Krijg jij geen genoeg van informatieve boeken? Neem dan zeker een kijkje op onze andere themapagina’s!