Open Monogamie

Hoe je samen de regels voor je relatie kunt bepalen
Open Monogamie
Open Monogamie
Open monogamie

Relatietherapeut en expert op het gebied van open monogamie Tammy Nelson, vertelt in dit boek alles over een nieuwe vorm van monogamie. 

Samenvatting

Hét boek voor als je nieuwsgierig bent naar een andere invulling van je relatie.

De monogamie zoals wij haar kennen staat ter discussie. Steeds meer mensen komen ervoor uit dat ze hun relatie — met toestemming van alle partijen — op een andere manier vormgeven; dit kan een open relatie zijn, een relatie met meerdere personen tegelijk, of in een andere vorm dan de traditionele, monogame, een-op-eenrelatie.

Hoe werkt dat en past dat ook bij jouw relatie? Hoe ga je het gesprek aan, en hoe zorg je dat je allebei eenzelfde visie krijgt over hoe jullie relatie er óók uit kan zien? Hoe maak je afspraken, hoe ga je om met eventuele jaloezie en andere vraagstukken?

In dit boek helpt relatietherapeut Tammy Nelson je om je relatie, samen met je partner en vanuit de juiste motivatie, op een andere manier vorm te kunnen geven.

Goed om te weten

  • Een actueel onderwerp - meerdere BN'ers spreken zich uit over hun relaties die niet aan de 'norm' voldoen voor open-minded vrijgezellen en koppels
  • Datingapps als Feeld stijgen enorm in populariteit
  • Auteur is expert op het gebied van open relaties
  • Voor lezers van Esther Perel en Emily Nagoski

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400517127
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Tammy Nelson
Vertaler: Rose van Veen
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044936421
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Tammy Nelson
Vertaler: Rose van Veen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 09-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789046179116
NUR: 770
Type: Luisterboek
Auteur(s): Tammy Nelson
Vertaler: Rose van Veen
Voorlezer: Maren Stoffels
Prijs: 15,99
Duur: 7 uur en 25 minuten
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 15-02-2024
Open Monogamie
Open Monogamie
Open monogamie
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Aan mijn lezers

Dit boek is geschikt voor alle stellen en individuen – heteroseksueel en lhbtqia+ – en voor mensen van alle etnische afkomsten en culturen. Het is geschreven met verwijzing naar de voornaamwoorden hij/zij en zij. Alle verwijzingen naar man/vrouw of mannen/vrouwen moeten worden gelezen met de achterliggende bedoeling om de geïnterviewde of beschreven personen te omschrijven naar wie wordt verwezen, maar elk scenario kan worden toegepast op je eigen persoonlijke situatie, voor zover je iets kunt met wat hier wordt gezegd en het in praktijk kunt brengen in je eigen leven.
Open monogamie is van nature inclusief. Het is hier niet de bedoeling om een groep, geslacht, geaardheid, etniciteit of economische klasse te kwetsen of buiten te sluiten. Dat gezegd hebbende; privileges, ongelijkheid en uitsluiting komen hier net zo naar voren als in de algehele cultuur. In dit boek is ook het idee van koppelprivilege verwerkt. Koppelprivilege betekent dat een stel meer privileges heeft in onze samenleving dan een alleenstaand individu. Hier wordt niet voor of tegen gepleit, maar het wordt eerder erkend als een overheersend cultureel model. Ik heb de term ‘huwelijk’ gebruikt om een stel te beschrijven dat zichzelf als primaire partners beschouwt. Het koppel kan al dan niet samenwonen of wettelijk getrouwd zijn.
Dit is een boek over partnerschap en het verbreden van de definitie van een relatie. Het is bedoeld als een gids voor twee mensen die toegewijd zijn en hun relatie willen openen voor andere mensen, op een bepaald niveau, op een of andere manier.
Bij open monogamie komt de primaire relatie op de eerste plaats. Deze keuze is slechts één punt in het monogame continuüm. Of je nu besluit om je relatie gesloten te houden, of merkt dat je openstaat voor ruimte in je relatie, hier vind je tips om dat samen te doen. Ga voor wat werkt en laat de rest links liggen.
Vat alle inhoud van dit boek alsjeblieft zo op zoals het bedoeld is: om te helpen, te ondersteunen en liefde te sturen naar iedereen die het nodig heeft.

Gerelateerde artikelen

Vijf tips en oefeningen om je relatie te versterken

In het boek Liefde delen dr. John Gottman en dr. Julie Gottman hun belangrijkste inzichten en geven ze je een praktisch zevendaags stappenplan voor meer intimiteit en een liefde die standhoudt. Wie je ook bent, en wat voor relatie je ook hebt: Liefde laat je zien hoe je met een paar kleine veranderingen al je relaties fundamenteel en blijvend kunt verbeteren.

Blog
Lees meer

15 non-fictieboeken om te lezen vóór je 30ste!

an je 20ste tot je 30ste maken mensen vaak enorme veranderingen mee: studeren, op jezelf wonen, een relatie, kinderen er kan van alles op je af komen. Wat het leven ook voor je in petto heeft: met deze boeken ben je er klaar voor!

Blog
Lees meer