Zusje van mij

Zusje van mij Deel 2
Zusje van mij Deel 2
Zusje van mij Deel 2

IJzersterk tweede boek in de razendspannende Henrik Hedin-thrillerreeks van de koningin van de Zweedse misdaadfictie.

Samenvatting

Een speciale dag
Een verzengend vuur
Een perfecte moord

Het verjaardagsdiner bij de rijke familie Gyldenstedt loopt bijna ten einde. Koffie en een digestiefje worden geserveerd in de salon terwijl er opeens dikke rook kronkelt tussen de gasten. Het vuur verspreidt zich snel in de vier meter lange Skåne-boerderij buiten Malmö. De achttienjarige Märtha wordt uit de vlammen gehaald en het leven van de familie Gyldenstedt staat op zijn kop als ze beseffen dat hun jongste dochter dood is. Vermoord. 

Rechercheurs Henrik Hedin en Leia Kaplan van de politie in Malmö zijn betrokken bij het moordonderzoek en ontrafelen een diep begraven waarheid die gedurende jaren van stilte en angst verborgen is gebleven – en die zich uitstrekt tot ver buiten de toegangspoort en de glooiende koolzaadvelden in het zuid-Zweedse landschap.

Goed om te weten

  • Het tweede boek van de ijzersterke Henrik Hedin-thrillerserie
  • Voor de liefhebbers van Lars Kepler
  • Een spannende Scandi-thriller met een geweldige hoofdpersoon

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515253
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Mikaela Bley
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789044935523
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Mikaela Bley
Vertaler: Corry van Bree
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 416
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verschijningsdatum: 04-01-2024

Specificaties

ISBN: 9789046178737
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Mikaela Bley
Vertaler: Corry van Bree
Voorlezer: Irma Hartog
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 23 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 22-01-2024
Zusje van mij Deel 2
Zusje van mij Deel 2
Zusje van mij Deel 2
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

De spiegel is beslagen nadat ze heeft gedoucht. Märtha veegt met haar hand over het koude glas en ziet haar lege blik in het schemerige licht. Wie is ze als ze de waarheid niet vertelt? Een vreemde voor zichzelf. Ze heeft zich haar achttiende verjaardag niet op deze manier voorgesteld. Ze wikkelt de grote badhanddoek rond haar lichaam en maakt hem boven haar borsten vast. Daarna haalt ze de borstel stevig door het natte, verwarde haar terwijl ze luistert naar de regen die tegen het raam en op de kinderkopjes slaat. De hemel is bedekt met zware, donkere wolken. Ze loopt naar het raam en kijkt naar de drie witgepleisterde langwerpige gebouwen. De binnenplaats is overdadig gedecoreerd met perfect rond gesnoeide buxussen in grote Franse kruiken, blauw-witte aardewerken potten, meerdere zitgroepen met gietijzeren meubels en stenen beelden van honden en leeuwen. In de eetzaal aan de overkant brandt het licht al. Haar moeder heeft de tafel gedekt met placemats en linnen servetten met het familiewapen van Gyldenstedt, dat bestaat uit twee vergulde zwaarden die elkaar kruisen.
De ruim honderd jaar oude boerderij in Skåne zal nooit als haar thuis voelen. Ze huivert, bukt zich en legt een houtblok op het vuur

Gerelateerde artikelen

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer

Voorpublicatie De Das

4 januari 2022 verschijnt De Das, het sterke thrillerdebuut van het nieuwe Zweeds talent Fredrik Persson Winter. Lees hier alvast een fragment!

Blog
Lees meer