Mikaela Bley

Mikaela Bley
Oscar Falk
Mikaela Bley (1979) is geboren in Stockholm en woont daar samen met haar man en drie kinderen. Ze werkte als inkoper voor het tv-station TV4, maar schrijft nu fulltime. Haar thrillerserie over misdaadverslaggeefster Ellen Tamm telt vier delen. Sterf voor mij is het eerste boek van haar nieuwe thrillerserie, met in de hoofdrol de stuurse inspecteur Henrik 'The Killer' Hedin.

Drie vragen aan Mikaela Bley

Wie ben jij?
Een auteur met een duistere verbeeldingskracht en vreselijke nachtmerries die weigert te geloven dat er zoiets is als puur kwaad, maar in plaats daarvan graaft en probeert te begrijpen welke andere motivaties achter gruwelijke misdaden kunnen zitten.

Wie is ‘The Killer’, het hoofdpersonage van je nieuwste thriller Sterf voor mij?
Henrik ‘The Killer’ Hedin is een van Zwedens belangrijkste, meest besproken rechercheurs op het gebied van de zware misdaad en is gestationeerd in Malmö. Hij is een voormalige voetbalprofessional en is bij de politie gegaan nadat hij vanwege zijn opvliegendheid werd ontslagen uit het betaald voetbal. Hij staat bekend om zijn compromisloze karakter en is een man die je bij een conflict niet tegenover je wilt hebben. Maar hij is ook een zachtaardige, zorgzame huisvader met een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Wat heb je met Malmö, waar Sterf voor mij zich grotendeels afspeelt?
Mijn man komt uit Malmö en we zijn er vaak. Het is een dynamische, veranderende stad, een grote stad in compact formaat – fascinerend om in beeld te brengen. Klassenverschillen en onrechtvaardigheden zijn duidelijk zichtbaar in Malmö – terwijl het tegelijkertijd een bruisende en heel gezellige stad is. Dat maakt de stad extra interessant om over te schrijven.

Gerelateerde artikelen

10 boeken over lezen, boeken en lezers

Als boekenwurm stopt je hobby natuurlijk niet bij het lezen van boeken. Ben je net als wij het liefst 24/7 bezig met boeken? Dan mogen deze boeken over boeken, lezen en boekenliefhebbers niet op jouw TBR (To Be Read) ontbreken!

Blog
Lees meer

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer