De mensen die bleven

De mensen die bleven Deel 2
De mensen die bleven
De mensen die bleven

‘Ik kon niet stoppen met lezen, het moest gewoon in één keer uit.’ – Colleen Hoover over De mensen die bleven

Samenvatting

Londen, in de vroege ochtend van juni 2019: langs de oever van de Theems wordt een zak gevonden. Met menselijke resten. Inspecteur Samuel Owusu laat de resten onderzoeken en ze blijken al jaren oud te zijn. Het gaat om een jonge vrouw die om het leven is gekomen door een zware klap op het hoofd. Ook bevinden zich in de zak enkele aanwijzingen, in het bijzonder de zaden van een zeldzame boom. Dit leidt inspecteur Owusu naar een huis in Chelsea, waar dertig jaar geleden drie mensen dood werden aangetroffen in de keuken, terwijl boven een baby lag te huilen. En het brengt het onderzoek naar een broer en zus in Chicago, die wanhopig op zoek zijn naar de enige persoon die ze iets kan vertellen over hun verleden.
Vier doden. Een onopgelost mysterie. Een familie waarvan de geheimen niet eeuwig begraven kunnen blijven…

‘Door De mensen die bleven weet ik waarom ik steeds weer naar haar boeken grijp… Omdat Lisa Jewell een waanzinnig goede schrijfster is, op de toppen van haar kunnen.’ – Karin Slaughter

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400515864
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Lisa Jewell
Vertaler: Ineke de Groot
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 464
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 02-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789044934700
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Lisa Jewell
Vertaler: Ineke de Groot
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 464
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 02-05-2023

Specificaties

ISBN: 9789046177518
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Lisa Jewell
Vertaler: Ineke de Groot
Voorlezer: Casper Gimbrère
Prijs: 15,99
Duur: 10 uur en 20 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 29-06-2023
De mensen die bleven Deel 2
De mensen die bleven
De mensen die bleven
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Leesfragment

Proloog

Juni 2019

Samuel

‘Jason Mott?’
‘Ja, dat ben ik.’
Ik kijk naar de jongeman die tot aan zijn enkels in de modder aan de oever van de Theems staat. Hij heeft rossig haar dat als een stel gordijnen aan weerskanten van zijn vriendelijke gezicht vol sproeten hangt. Hij heeft rubbere laarzen aan tot over zijn knie en een kakikleurig werkvest met een grote hoeveelheid zakjes. Om hem heen staat een kring mensen nieuwsgierig toe te kijken. Ik ga naar hem toe en probeer de modder zo veel mogelijk te vermijden. ‘Goedemorgen,’ zeg ik. ‘Ik ben hoofdinspecteur Samuel Owusu. Dit is Saffron Brown van de technische recherche.’ Jason Mott doet duidelijk zijn best niet onder de indruk te zijn door de aanwezigheid van twee echte rechercheurs, maar hij slaagt er niet in. ‘Ik heb gehoord dat je iets hebt gevonden. Kun je dat toelichten?’ Hij knikt ijverig. ‘Ja, zoals ik al over de telefoon heb gezegd, ben ik een mud-larking-gids, een beroeps. En ik was hier vanochtend met een groep en deze jongeman’ – hij wijst naar een jongen die eruitziet als een jaar of twaalf – ‘was wat rond aan het neuzen en maakte die zak open.’ Hij wijst naar een zwarte vuilniszak die op een losse steen staat. ‘Een van de regels bij mud-larking is dat je niets aanraakt, maar deze zak stond daar gewoon, alsof iemand hem daar had achtergelaten, dus kan het volgens mij geen kwaad dat hij hem heeft opengemaakt.’ Hoewel ik geen verstand heb van de regels bij mud-larking, kijk ik de jongen geruststellend aan en hij lijkt opgelucht. ‘Maar goed, zeker weten doe ik het niet, want ik werk niet voor de technische recherche’ – Jason Mott glimlacht zenuwachtig naar Saffron en ik zie hem een beetje blozen – ‘maar volgens mij zijn het menselijke botten.’

Gerelateerde artikelen

De wereld van Lisa Jewell

Binnen het thrillergenre is de psychologische thriller populair. Psychologische thrillers raken je als lezer, met hun onderhuidse spanning, mysterie en intrige. Onder de grote namen van dit genre heeft Lisa Jewell zich de afgelopen jaren ontpopt als een ware meester, die consequent pakkende thrillers schrijft.

Blog
Lees meer

9x thrillers voor een spannende herfst

De donkere dagen van de herfst zijn de perfecte tijd om in je favoriete leesstoel neer te ploffen met een goede thriller. Wij hebben 9 boekentips!

Blog
Lees meer

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Zomerlezen: alleen de beste thrillers gaan mee…

Ook zo'n zin in een zomer met (ont)spannende boeken lezen op je balkon, in de tuin of op het strand?! Speciaal voor jouw zomer(vakantie) hebben we een overzicht gemaakt van onze beste thrillers van dit moment. Hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het beste past bij je (be)stemming 😉.

Blog
Lees meer