De wereld van Lisa Jewell

De reis van Lisa Jewell

Lisa Jewells reis naar het genre van psychologische thrillers begon met een weddenschap, die uiteindelijk leidde tot een contract en het bestverkochte debuut van haar Britse uitgever Penguin. Haar eerste titels oogstten meteen al lof, Jewell werd gezien als een veelbelovend talent. Ze begon met het schrijven van romans, maar langzaamaan evolueerde haar stijl, waarbij ze haar publiek steeds meer meenam op een reis door ingenieus geweven plots. Gaandeweg maakte ze de overstap naar het domein van de psychologische thriller.

Door De mensen die bleven weet ik waarom ik steeds weer naar haar boeken grijp… Omdat Lisa Jewell een waanzinnig goede schrijfster is, op de toppen van haar kunnen.
Karin Slaughter

Iedere nieuwe thriller: een stap verder

Met elke nieuwe thriller overtreft Lisa Jewell de verwachtingen. Haar vooruitgang wordt niet alleen gekenmerkt door de complexiteit van haar plots, maar ook door de diepgaande ontwikkeling van de personages. Elk boek is het bewijs van haar vermogen om in de diepten van de menselijke psychologie te duiken, waarbij ze verhalen creëert die lezers reikhalzend doen uitkijken naar haar volgende creatie.

Ik ben dol op alle boeken van Lisa Jewell maar dit is echt haar allerbeste thriller tot nu toe.
Harlan Coben over Die nacht verdween ze

Erkenning

Jewells impact op de wereld van de psychologische thriller strekt zich uit buiten de pagina’s van haar boeken. Beroemde auteurs overladen haar thrillers met lof en roemen haar verslavende mix van psychologische spanning en vertelkunst. Dat ze een #1 New York Times bestsellerauteur is, wereldwijd meer dan 10 miljoen boeken heeft verkocht en vertaald wordt in ruim 30 landen benadrukt haar succes in dit genre – en de diepgaande invloed die haar verhalen hebben op een groot publiek.

De koningin van de psychologische thriller.
Good Morning America

De invloed van Lisa op het genre

In het genre van psychologische thrillers staat Lisa Jewell tegenwoordig voor gegarandeerd leesplezier. Van haar vroege dagen tot nu is elk boek een getuigenis van haar groei als verhalenverteller.

Als je nog niet bent ondergedompeld in de meeslepende verhalen van Lisa Jewell, is dit het perfecte moment om aan een verslavende lezersreis te beginnen. Terwijl we reikhalzend uitkijken naar haar volgende bestseller, is één ding zeker – in de wereld van psychologische thrillers schittert de naam Lisa Jewell als geen ander.

Gerelateerde artikelen

Zomerlezen: de beste boeken voor een geslaagde zomervakantie

Ook zo'n zin in een zomer met (ont)spannende boeken lezen op je balkon, in de tuin of op het strand?! Speciaal voor jouw zomer(vakantie) hebben we een overzicht gemaakt van onze beste thrillers van dit moment. Hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het beste past bij je (be)stemming 😉.

Blog
Lees meer

9x thrillers voor een spannende herfst

De donkere dagen van de herfst zijn de perfecte tijd om in je favoriete leesstoel neer te ploffen met een goede thriller. Wij hebben 9 boekentips!

Blog
Lees meer

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

10 thrillers over vermissingen

Niet alle thrillers gaan over gruwelijke moorden. Veel spannende boeken zijn juist spannend doordat je als lezer niet weet wat er precies met het slachtoffer gebeurd is. Leven ze nog of is er toch moord in het spel? Wij geven je 10 boekentips voor thrillers over vermiste personen. Lees dus snel verder!

Blog
Lees meer