Paradijs
Paradijs
Paradijs

Jens Lapidus is een van Zwedens meest geliefde auteurs. Na jaren is hij terug met Paradijs , een meedogenloze literaire misdaadroman over een land in verval.

Samenvatting

In Zweden heeft de polarisatie in de maatschappij een nieuw dieptepunt bereikt. Om de geprivilegieerden te beschermen, zijn er in Stockholm muren gebouwd rond zogenaamde ‘aandachtswijken’. Een van die wijken is Järva – ook wel cynisch Paradijs City genoemd.

Het is het verkiezingsjaar en ondanks de onrustige situatie in het land besluit minister van Binnenlandse Zaken Eva Basarto Henriksson een politieke bijeenkomst in Järva te houden. Ook al zijn er strenge veiligheidsmaatregelen getroffen, toch loopt alles mis. Eva wordt ontvoerd en de politie staat machteloos.
Wanhopig bedenkt de Zweedse veiligheidsdienst een onorthodox plan: ze sturen Emir Lund, een gevangene op wie ze denken invloed te hebben, om de zaak op te lossen. Met niets te verliezen en alles te winnen, gaat Emir de muren van Järva binnen op zoek naar Eva. Met alle gevolgen van dien…

Goed om te weten

  • Filmisch, rauw, pulserend - classic Lapidus
  • Al meer dan 265.000 boeken van Lapidus verkocht in Nederland en België
  • Lapidus is de bedenker van de succesvolle tv-series Snabba Cash en Top Dog

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514256
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Jens Lapidus
Vertaler: Jasper Popma, Clementine Luijten
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 04-01-2022

Specificaties

ISBN: 9789044933345
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Jens Lapidus
Vertaler: Jasper Popma, Clementine Luijten
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 432
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 04-01-2022

Specificaties

ISBN: 9789046175682
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Jens Lapidus
Vertaler: Jasper Popma, Clementine Luijten
Voorlezer: Frans van Deursen
Prijs: 15,99
Duur: 13 uur en 30 minuten
Uitgever: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Verschijningsdatum: 20-01-2022
Paradijs
Paradijs
Paradijs
Paperback:
24,99
E-book:
12,99

Leesfragment

De liftdeuren schoven met een knarsend geluid open. Ze gingen naar binnen.
Blijkbaar: een paar gozers waren in een appartement op de derde verdieping aan het pokeren. Mensen die kaartten hadden hun betaalapps altijd vol doekoe zitten. Isak en hij zouden alleen even erin en eruit. Het was een simpel klusje. Insjallah – een snel gefikst klusje.
Emir zag vanuit het gebarsten glas van de spiegel zijn gezicht naar hem terugstaren: de boksersneus, de brede kin, het stoppelbaardje. Vroeger: welke kleren hij ook droeg, zijn dikke nekspieren en serieuze ogen hadden altijd duidelijke taal gesproken. Hoe hij zich ook voelde: hij was iemand met wie je niet liep te kutten. Maar nu: zijn huid strak en ingevallen langs twee lijnen in zijn nek – als bij een zieke of een vluchtelingenkind uit Pakistan of Wit-Rusland. En zijn ogen dwaalden. Als bij iemand die bang was.
Hij was zesentwintig, voelde zich twintig, gedroeg zich als zeventien. Soms had hij het gevoel dat hij al heel lang niet meer vooruitkwam. Aan de andere kant: nu was het gauw tijd om te cashen. Hij zou happy moeten zijn.
Maar serieus: ronddraven in Järva, mensen bedreigen en ze buit afpersen – dat was een swa van zijn leeftijd onwaardig. Maar die waardigheid was eigenlijk niet het probleem – dat was iets anders. Het was hetzelfde gevoel als toen hij klein was en zijn moeder ontdekte wat voor rottigheid hij had uitgehaald. Hij voelde zich klote door wat hij deed. Hij wou gewoon weg uit deze shit.

Gerelateerde artikelen