Iets te verbergen

Iets te verbergen Deel 21
Iets te verbergen

De briljante 21ste Lynley-thriller over een wereld vol leugens, geheime levens en culturele tradities die onder de radar wordt gehouden.

Samenvatting

Wanneer een detective van de beademing wordt gehaald, onthult de autopsie een gewelddadige dood. Waarnemend hoofdinspecteur Thomas Lynley wordt op de zaak gezet en komt uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen waar de vermoorde detective bij betrokken was.
De jacht op de moordenaar opent deuren naar een voor hem onbekende wereld van culturele verenigingen en tradities. Samen met sergeants Barbara Havers en Winston Nkata ontdekt hij een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.

Als altijd weet George de vinger te leggen op de pijnlijke plekken in de hedendaagse maatschappij, terwijl tegelijkertijd de kernelementen van een goede thriller blijven staan als een huis: een goed uitgewerkt verhaal, levensechte personages en een perfecte spanningsboog. En aan het einde sla je het boek met tegenzin dicht. Wie kan dat tegenwoordig nog?

Goed om te weten

  • De 21ste Lynley-thriller van de koningin van de misdaadliteratuur
  • Heerlijk lang genieten van opnieuw een vuistdikke thriller
  • Een van de succesvolste reeksen van de laatste decennia

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513778
NUR: 305
Type: Paperback
Auteur(s): Elizabeth George
Vertaler: Fanneke Cnossen
Prijs: 26,99
Aantal pagina's: 640
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 01-03-2022

Specificaties

ISBN: 9789044932775
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Elizabeth George
Vertaler: Fanneke Cnossen
Prijs: 14,99
Aantal pagina's: 640
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 01-09-2022
Iets te verbergen Deel 21
Iets te verbergen
Paperback:
26,99
E-book:
14,99

Leesfragment

21 juli

Westminster
Centraal-Londen
Op een van de heetste dagen van een tot nu toe snikhete zomer kwam Deborah St. James via Parliament Square bij Sanctuary Buildings aan. Ze was uitgenodigd voor een onderhoud met zowel een staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs als het hoofd van de National Health Service, de nhs. ‘We willen graag een project met u bespreken,’ zo was haar verteld. ‘Hebt u daar eventueel tijd voor?’

Dat had ze. Ze was naarstig op zoek geweest naar een project sinds de uitgave van London Voices vier maanden geleden, een onderneming waarmee ze de afgelopen jaren zoet was geweest. Dus was ze blij dat ze een afspraak had die misschien tot een nieuw project zou leiden, hoewel ze zich niet kon voorstellen wat voor soort fotografie het ministerie van Onderwijs, in samenwerking met de nhs, in gedachten had.

Met haar identiteitsbewijs in de hand liep ze naar een wachtpost bij de deur. Maar die had daar minder belangstelling voor dan voor de inhoud van haar lijvige tas. Hij zei tegen haar dat haar mobiele telefoon oké was, maar dat ze moest bewijzen dat haar digitale camera ook echt een camera was. Deborah nam daarop een foto van hem. Ze liet die aan hem zien. Hij gebaarde haar naar de deur. Net toen ze naar binnen wilde gaan, zei hij: ‘U moet hem wel wissen, hoor, ik zie er niet uit.

Bij de receptie vroeg ze naar Dominique Shaw. Ik ben Deborah St. James en ben hier om de staatssecretaris van Onderwijs te spreken, voegde ze eraan toe.

Na een discreet mompelend telefoontje kreeg ze een koordje met daaraan een kaartje waarop BEZOEKER stond. Vergaderzaal 4, zo werd haar verteld. Tweede verdieping. Rechtsaf als ze met de lift wilde, linksaf na de trap. Ze nam de trap.

Toen ze bij vergaderzaal 4 aankwam, dacht ze dat ze een verkeerd nummer had doorgekregen. Aan een glanzende vergadertafel zaten vijf mensen, niet de twee met wie ze dacht te hebben afgesproken. Drie staande ventilatoren probeerden dapper wat verkoeling in het vertrek te brengen. Ze creëerden alleen maar een soort sirocco.

Aan het hoofd van de tafel stond een vrouw op die met uitgestoken hand naar haar toe kwam. Ze was keurig gekleed, en aan alle kanten straalde ze ‘rijksambtenaar’ uit. Ze droeg een grote bril zonder montuur en gouden oorbellen zo groot als golfballen. Ze heette Dominique Shaw, zei ze, parlementair staatssecretaris voor het onderwijssysteem.

Gerelateerde artikelen

5 boekenseries met lekker veel seriedelen!

Er is niets zo fijn als het in één keer kunnen doorlezen wanneer je een boek in een serie uitgelezen hebt. Wij geven vijf tips voor boekenseries met lekker veel seriedelen. Zo kun je de hele serie bingelezen en beleef je uren-, dagen- en wekenlang leesplezier!

Blog
Lees meer