BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Carmen Korn (1952, Düsseldorf) liet zich voor haar trilogie inspireren door de vrouwen uit haar eigen familie: haar grootmoeders, hun zussen en schoonzussen. Als jong meisje zat ze vaak naar hen te luisteren als ze het over de oorlog, over liefde of over hun dromen hadden. Veel van hun levens heeft Korn verwerkt in die van haar personages. 

Na haar studie werkte Korn als redacteur voor Stern. Haar journalistieke achtergrond hielp haar bij haar onderzoek naar de geschiedenis van Duitsland. Zo onderzocht zij bijvoorbeeld welke huizen er nog stonden na alle bombardementen of hoeveel etalageruiten speelgoedwinkel Schrader had, zodat haar allesomvattende portret van de Duitse geschiedenis van de twintigste eeuw zou kloppen.

‘Wat een fijn boek! Echt van genoten. En gelukkig is het deel 1 van een trilogie! Een fijn en goed verteld verhaal over vriendschap, tegenslag, geluk en het overleven in moeilijke tijden.’

 Monique Eskens, Boekhandel De Drvkkery, Middelburg

NIEUWSBRIEFOPEN FRAGMENT
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
BESTELLEN

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Enorme bestseller in Duitsland: 1,7 miljoen verkocht van de trilogie

Verslavend vanaf de eerste pagina

Een fantastische mix van familieroman en geschiedenis

Het einde is onverwacht en vol spanning

Een gedetailleerd portret van politieke en sociale ontwikkelingen in de eerste helft van de 20e eeuw in Duitsland


Dochters van een nieuwe tijd

Hamburg, 1919. De Eerste Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Vier jonge vrouwen, Henny, Käthe, Lina en Ida, verschillen in karakter en afkomst, maar hopen allemaal op een nieuwe tijd. Samen zien ze de wereld  transformeren: van de wederopbouw van Duitsland na een tragische nederlaag in de oorlog en de opkomst en ondergang van de Weimarrepubliek, tot de verschrikkingen van de naziheerschappij. De vier gaan hun eigen weg, maar er is iets wat hen verbindt: hun vriendschap.
Dochters van een nieuwe tijd dompelt je onder in de wereld van luxueuze danszalen, cocktails en opiumkelders, totdat langzaam, maar onverbiddelijk, het einde van de vrijheid nadert door de opkomst van de nazi’s.

Vier vrouwen, één eeuw geschiedenis: Dochters van een nieuwe tijd is het eerste deel van een meeslepende trilogie vol spanning. Het tweede deel verschijnt in november 2020 en het derde deel in juni 2021.

Lees jij ook zo graag boeken 
die je meenemen naar een andere wereld?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Uitgeverij Signatuur en lees stuk voor stuk 
verhalen die je raken 
en je horizon verbreden.

MEER INFO

FRAGMENT

Lees een voorproefje...

Henny keek op en spitste haar oren. Een geluid vol verlangen vond vanaf de binnenplaats zijn weg naar de tweede etage, een geluid vol verlangen zoals het slaan van een klok of het zingen van een merel. De zaterdagen van haar kinderjaren schoten haar te binnen. Zomerse zaterdagen. De glinstering in het water van de regenton. De witte bessen die ze van de struiken voor de achtermuur van de binnenplaats mocht plukken. De geur van de taart die haar moeder voor de zondag in de oven had staan. Haar vader die thuiskwam uit kantoor en zachtjes floot, terwijl hij zijn das losmaakte, de kraag van zijn overhemd losknoopte. Henny liep naar het raam, opende het en luisterde naar het geluid dat al die beelden bij haar had opgeroepen. Het piepen van de oude schommel. Het was nog lang geen zomer. De kleine jongen op de schommel beneden droeg grofgebreide slobkousen en een kort jasje, de hemel boven hem was grijs, de struiken waren nog kaal. Maar aan de rand van het weiland liepen de eerste katjes al uit, er stonden lenteklokjes op het grasveldje en ook het licht leek hoopvoller te zijn dan nog maar een paar dagen geleden. De donkere maanden van de winter waren voorbij en daarmee de donkere jaren van de oorlog. ‘Je loopt nog steeds in je onderhemd, kind, en dan sta je daar nog in de tocht ook.’ Henny draaide zich om naar haar moeder, die de keuken was binnengekomen en naast haar kwam staan bij het raam. ‘Nog geen acht uur en dat mens van Lüders laat dat kind al op de binnenplaats spelen.’ Else Godhusen schudde haar hoofd. ‘Kom, maak een beetje voort. Er zit nog heet water in de ketel, dat giet ik voor je in een kom.’

Vragen aan de auteur

INTERVIEW

DE PERSONAGES

Achtergrond van de vier vriendinnen Henny, Käthe, Lina en Ida

DIRECT LEZENDIRECT LEZENBESTELLEN

Paperback | 528 p. | ISBN: 9789056726577 | € 20,-

‘In twee dagen uit. Prachtig!! In de trend van Howard, maar vanuit Duits perspectief. De machteloosheid van de gewone burger die duidelijk naar voren komt. Knap, heel benieuwd naar het volgende deel. Zou zo verder willen lezen....’ 

 Anne De Vries, Boekhandel De Vries, Zierikzee

FRAGMENT
BESTELLEN

VIER VROUWEN, VIER FAMILIES, ÉÉN EEUW

De trilogie die Duitsland veroverde

E-BOOK

NOVEMBER 2020

JUNI 2021