Stoïcijns leven

Van Zeno tot Marcus Aurelius Tijdloze levenslessen over geluk, succes, veerkracht en innerlijke waarden
Stoïcijns leven
Stoïcijns leven

De levensverhalen van de stoïcijnse filosofen vormen de inspiratie om deze tijdloze klassieke inzichten in het eigen leven toe te passen.

Samenvatting

Wat kunnen de levensverhalen van de stoïcijnen ons leren over geluk, succes, veerkracht en innerlijke waarden?

Bijna 2.300 jaar geleden richtte een geruïneerde koopman genaamd Zeno een school op in Athene. Het stoïcisme, de filosofische stroming die daar ontstond, heeft een nieuw publiek gevonden onder degenen die op zoek zijn naar grootsheid; van atleten tot politici en iedereen daartussenin. Geen wonder: net als in de chaos van het Romeinse Rijk is het vandaag de dag even urgent om zelfbeheersing, deugdzaamheid en onverschilligheid voor datgene waarover we geen controle hebben te omarmen.

In Stoïcijns leven presenteren Holiday en Hanselman de fascinerende levens van de mannen en vrouwen die ernaar streefden te leven volgens de tijdloze stoïcijnse waarden. Aan de hand van hun worstelingen en successen worden de klassieke, krachtige lessen afgestoft. De biografieën, van Epictetus tot Marcus Aurelius, zijn niet alleen bedoeld als geschiedenislessen, maar vooral om de lezer te helpen filosofie in hun eigen leven toe te passen. Het boek is een schatkist aan waardevolle inzichten en verhalen, dat keer op keer kan worden gelezen door iedereen die op zoek is naar inspiratie uit het verleden.

Goed om te weten

  • Filosofie voor een goed leven
  • Tijdloze levenslessen over geluk, succes, veerkracht en innerlijke waarden

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400513723
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Ryan Holiday, Stephen Hanselman
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 16-03-2021

Specificaties

ISBN: 9789044932713
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Ryan Holiday, Stephen Hanselman
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 16-03-2021
Stoïcijns leven
Stoïcijns leven
Paperback:
22,99
E-book:
12,99

Gerelateerde artikelen

April: Maand van de filosofie

April is de Maand van de Filosofie, een jaarlijks evenement dat in het teken staat van het kritisch nadenken over onze wereld en onze plaats erin. Deze filosofische boeken een perfecte start als je je wil verdiepen in filosofie.

Blog
Lees meer

15 non-fictieboeken om te lezen vóór je 30ste!

an je 20ste tot je 30ste maken mensen vaak enorme veranderingen mee: studeren, op jezelf wonen, een relatie, kinderen er kan van alles op je af komen. Wat het leven ook voor je in petto heeft: met deze boeken ben je er klaar voor!

Blog
Lees meer