Het geluk is met de dapperen

Overwin angst en leidt een moediger leven

Na zijn bestsellers over het stoïcisme onderzoekt Ryan Holiday nu de kardinale deugden. De meest fundamentele deugd is moed.

Samenvatting

Aan de hand van fascinerende verhalen over historische en hedendaagse leiders, onder wie Charles de Gaulle, Florence Nightingale en Dr. Martin Luther King Jr., laat Ryan Holiday zien hoe je angst kunt overwinnen en moediger kunt zijn in het dagelijkse leven. In een wereld waarin angst hoogtij viert – waarin mensen liever aan de zijlijn staan dan zich uitspreken tegen onrecht, meegaan met de conventie in plaats van op zichzelf vertrouwen en de ogen sluiten voor de lelijke realiteit van het moderne leven – hebben we moed nodig, meer dan ooit. We hebben de moed nodig van klokkenluiders en risiconemers. We hebben de moed nodig van activisten en avonturiers. We hebben de moed nodig van schrijvers die de waarheid spreken – en de moed van leiders om te luisteren.

Goed om te weten

  • Start van een nieuwe serie over de kardinale deugden: moed, rechtvaardigheid, wijsheid en zelfbeheersing
  • Van de titels van Ryan Holiday zijn meer dan 15.000 exemplaren verkocht en ze zijn bewezen eversellers
  • Ryan Holiday onderzoekt hoe we een moediger en betekenisvoller leven kunnen leiden

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789400514997
NUR: 770
Type: Paperback
Auteur(s): Ryan Holiday
Vertaler: Elisabeth van Borselen
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 296
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 06-09-2022

Specificaties

ISBN: 9789044934335
NUR: 770
Type: E-book
Auteur(s): Ryan Holiday
Vertaler: Elisabeth van Borselen
Prijs: 12,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 06-09-2022
Het geluk is met de dapperen
Het geluk is met de dapperen
Paperback:
22,99

Leesfragment

De vier deugden

Lang geleden kwam Hercules bij een tweesprong. Op een stille weg in het heuvelachtige Griekenland, in de schaduw van knoestige pijnbomen, maakte de beroemde held uit de Griekse mythologie kennis met zijn lot.
Waar het precies was of wanneer, dat weet niemand. We lezen erover in de verhalen van Socrates. We zien het terug in de prachtigste kunst uit de renaissance. We kunnen zijn ontluikende energie, zijn stevige spierballen en zijn angst voelen als we naar de klassieke cantate van Bach luisteren. Als John Adams zijn zin had gekregen in 1776, zou Hercules op de tweesprong vereeuwigd zijn op de officiële stempel van de zojuist opgerichte Verenigde Staten.
Want op die plek, voordat de man wereldberoemd zou worden, voor zijn twaalf werken, voordat hij de wereld had veranderd, kreeg Hercules te maken met een lastige situatie, een die zijn leven voorgoed zou veranderen.
Welke richting zou hij kiezen? Waar zou hij naartoe gaan? Dat is waar het in dit verhaal om draait. Alleen, onwetend en onzeker als hij was, wist Hercules het net zoals zovelen niet.
Waar de weg zich splitste, stond een knappe godin die hem elke verleiding aanbood die hij maar kon bedenken. Gehuld in een mooie jurk, bood ze hem een gemakkelijk leven aan. Ze zwoer dat hij nooit meer te maken zou krijgen met begeerte, ongeluk, angst of pijn. Volg mij, zei ze, en al je wensen zullen worden vervuld.

Gerelateerde artikelen

10 inzichten over het menselijk brein

De Zweedse psychiater Anders Hansen helpt je je brein beter te begrijpen en legt uit waarom we niet gemaakt zijn voor constant geluk. Hierbij 10 inzichten.

Blog
Lees meer

Zomerlezen

De beste boeken voor op vakantie!

Blog
Lees meer