Brandwashed

Hoe bedrijven ons manipuleren en overhalen om te kopen
Brandwashed

Samenvatting

Hoe bedrijven ons manipuleren en overhalen om te kopen

Ben jij gebrandwashed?

Ooit gezwicht voor een zeurend kind dat per se speelgoed van een bepaald merk wilde hebben? Ooit een boek gekocht alleen omdat het op de bestsellerlijst stond? Slaap je met je iPhone tussen jou en je partner? Ooit iets geliked op Facebook? Ja, dan ben ook jij gebrandwashed!

Marketinggoeroe Martin Lindstrom weet waarover hij praat want hij strijdt al twintig jaar aan de frontlinie van de merkenoorlog. Nu beschrijft hij voor het eerst de psychologische trucs en valstrikken die marketeers en adverteerders gebruiken om de waarheid te verhullen, ons te manipuleren en over te halen om te kopen. Op basis van de ervaringen die hij heeft opgedaan bij de grootste en winstgevendste bedrijven ter wereld en opzienbarend nieuw onderzoek dat speciaal voor dit boek is uitgevoerd, onthult hij de bestbewaarde geheimen van de marketingwereld, waaronder:

• De schokkende manieren waarop marketeers zich richten op zeer jonge kinderen – zelfs tot in de baarmoeder.

• Hoe producenten van cosmetica expres verslavende componenten aan hun producten toevoegen.

• Nieuw fMRI-bewijs voor waar heteroseksuele mannen aan denken als ze een bijna naakte man zien (hint: het antwoord is niet hun vriendin).

• Hoe bedrijven digitale data gebruiken om zeer gedetailleerde profielen van ons op te stellen om ons te bestoken met gerichte advertenties en aanbiedingen.

• Hoe een revolutionair experiment aantoont wat de grootste verborgen verleider is: onze vrienden en buren.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044966558
NUR: 801
Type: E-book
Auteur(s): Martin Lindstrom
Vertaler: Henk Popken
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 392
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 29-03-2012
Brandwashed
E-book:
9,99

Gerelateerde artikelen